SHARE

Najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj, Tokić, obilježio je 25 godina postojanja. Tvrtka u obiteljskom vlasništvu osnovana je 1990., a povijest Tokić autodijelova započela je u skromnoj poslovnici od svega 35 kvadrata smještenoj u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. 2014. godinu tvrtka Tokić imala je promet veći od 314 mil. kuna. Tijekom 2015. Tokić je uveo novitete kao što su Tokić program vjernosti (Tokić kartica), Call centar te proširenje ponude i asortimana na moto i teretni program.

Samo tijekom 2015. tvrtka Tokić otvorila je 10 novih poslovnica diljem Hrvatske, a svojom ekspanzijom Tokić tim proširio se za više od 100 novih zaposlenika, te sada broji više od 330 djelatnika, a zajedno s Tokić ovlaštenim partnerima približno 1.000 zaposlenika u Hrvatskoj.

Kao vrhunac proslave 25 godina tvrtke Tokić organiziran je sajam i prigodni domjenak “Tokić 25 godina s vama” u novom logističko distributivnom centru u Sesvetama na kojem je novitete iz auto industrije predstavilo više od 70 najpoznatijih svjetskih dobavljača. Uz sajamski dio posjetitelji su imali prilike sudjelovati na okruglom stolu na temu “e-mobilnost, električna vozila i autonomna vožnja” u sklopu Tokić Edukacijskog Centra koji je za ovu prigodu premješten u novi Tokićev LDC. Na okruglom stolu sudjelovali su Mate Rimac (Rimac automobili), prof. Josip Ćesić (FER), prof. Pero Škorput (FPZ) te ostali sudionici iz industrije uz izvrsno moderiranje Marka Tomca.

Također, održano je izvlačenje sretnih dobitnika nagradne igre u kojoj je od 150 nagrada glavnu nagradu Škodu Rapid Spaceback osvojio Ivan Petah.

Veliko slavlje uveličao je i neslužbeni posjet Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović koja je svojim posjetom počastila vlasnike, upravu, ali i sve djelatnike i posjetitelje eventa „Tokić – 25 godina s vama“. Predsjednica je nakon obilaska sajma pogledala i kratki film „Tokić 25 godina s vama“, te se fotografirala sa vlasnicima, zaposlenicima, djelatnicima i partnerima tvrtke Tokić.

Nakon zatvaranja sajamskog dijela uslijedio je večernji dio programa na kojem su do kasno u noć posjetitelje zabavljali klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, Miroslav Škoro, Allstars band, Željko Pervan i drugi. Osim dobavljača, kupaca i partnera tvrtke Tokić na sajam i prigodni domjenak došli su brojni uzvanici iz javnog, poslovnog i političkog života iz Hrvatske i inozemstva.

2010. godine organiziran je prvi kućni sajam povodom dvadesetog rođendana tvrtke, a više 6.000 posjetitelja koji su ovog vikenda posjetili ovogodišnji znatno bogatiji i veći sajam sami su svjedočili snazi i napretku tvrtke Tokić tijekom posljednjih 5 godina.

Pogledajte fotogaleriju s proslave obljetnice Tokića:

Foto Studio 25
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa Stojanom i Ilijom Tokićem /Foto Studio 25
Foto Studio 25
Mate Rimac sudjelovao je na okruglom stolu /Foto Studio 25
Foto Studio 25
Strani partneri Tokića na sajmu /Foto Studio 25
Foto Studio 25
Govor Ilije Tokića u večernjem dijelu programa /Foto Studio 25
Foto Studio 25
S dobitnicima nagradne igre /Foto Studio 25
IMG_5723 (Kopiraj)
Nastup komičara Željka Pervana /Foto Studio 25
IMG_5936 (Kopiraj)
Publika na zabavnom dijelu programa /Foto Studio 25