Site icon Stratego.hr

Vaš radni stol je odvratan? Evo kako možemo pomoći

(Flickr / flickr.com/photos/barkbud/)

Jeste li jedna od onih osoba kojima se radni stol, malo pomalo, pretvori u neprepoznatljivu hrpu papira i uredskog materijala? Vidite li uopće površinu svog radnog stola od svega što je na njemu? Možda bi bilo vrijeme da to riješite. Možda vam kolege iz ureda iza leđa pričaju o vašim navikama. Evo kako riješiti taj problem:

1. Upišite akciju čišćenja u kalendar. Izdvojite termin od sat vremena i pojavite se u zakazano vrijeme. Ako ćete se oslanjati na misao da ćete to obaviti kad budete imali vremena, nećete nikad stići.

2. Pripremite sve što vam je potrebno. Podesite alarm na mobitelu za vrijeme koje ćete provesti u akciji. Imajte spremne kutije ili druge spremnike za stvari koje odlaze sa stola, ali ih još nećete baciti. Vreće za smeće. Nešto u što ćete pretočiti papiriće s bilješkama – rokovnik, aplikaciju na pametnom telefonu ili excel tablicu.

3. Krenite redom i sve što se nalazi na stolu sortirajte ovisno o tome kuda ide dalje: ostaje na stolu, sprema se u ladice, sprema se u kutije, baca se su smeće nakon upisivanja u rokovnik, baca se u smeće odmah.

4. Kad je sortiranje gotovo, maknite sve sa stola. Ali sve, uključujući i kompjutor, monitor, tipkovnicu…

5. Očistite površinu stola. Prebrišite radni stol vlažnom krpom, osušite. Zatim poprskajte sredstvom za održavanje namještaja i, ovisno o uputama proizvođača, još jednom prebrišite suhom krpom.

6. Vratite na stol ono što treba biti na njemu. Na stol se vraća samo ono što koristite svaki dan. Klamate svaki dan? Klamerica može natrag na stol. Inače ne može, ide u ladicu ili u neku drugu pohranu. Postupite isto sa svim ostalim predmetima.

7. Riješite papire. Upišite sve bitno u arhivu za koju ste se ranije odlučili. Zatim odnesite papire u kutiju za reciklažu, ili, ovisno kakva je politika vaše tvrtke, na uništavanje. Papire koji vam i dalje trebaju pohranite u registratore ili postupite s njima ovisno o procedurama u vašem uredu.

8. Bacite smeće. Sve što je u vrećama za smeće odnesite na mjesto s kojeg će biti odnešeno. Ne ostavljajte to za sutra.

Exit mobile version