Site icon Stratego.hr

Životopis je mrtav: sve pametne tvrtke nade polažu u svoje sustave testiranja

Intervju

(Flickr / flickr.com/photos/21218849@N03/)

Danas je u Hrvatskoj teško dobiti posao bez poznanstava i nepotizma. Ali je ipak moguće. Međutim, na svaki natječaj javlja se mnoštvo kandidata i šalje svoj životopis i trebate znati kako se istaknuti na intervjuu.

Prije puno godina, dok još nije bilo interneta, odjelima za ljudske resurse najlakše je bilo preko CV-a odrediti je li netko dovoljno dobar za radno mjesto. Danas više nije tako. Bilo koji poslodavac, poslovođa ili nadređena osoba koja smatra životopis ičim većim od sredstva za eliminaciju onih koji definitivno nisu za taj posao, trebao bi se dobro zapitati radi li u najboljem interesu tvrtke

Svi lažu

Glavni razlog zašto ne se ne bi trebali u potpunosti oslanjati na CV je pretpostavka da svi lažu.

“Postotak ljudi koji lažu potencijalnim poslodavcima je pozamašan, tvrdi Sunny Bates, predsjednica uprave Sunny Bates Associates, tvrtke za zapošljavanje u New Yorku. Procjenjuje da 40% svih životopisa nije posve iskreno.

A igra zapošljavanja je ruski rulet koji postaje sve riskantniji. Gotovo 40% stručnjaka za ljudske resurse prošle su godine ispitani od Društva za Upravljanje Ljudskim Resursima i rekli su da im se u zadnjih 3 godine povećalo vrijeme pregledavanja stručnih referenci.” – Forbes.com: Most Common Resume Lies

Ostalih 60% vjerojatno nisu uhvatili u laži. S obzirom na nepovoljnu ekonomsku situaciju, raste iskušenje za laganje u CV-ju. Kod nas je osobito učestalo falsificiranje samoporocjenjenog znanja stranih jezika.

Procesi zapošljavanja unutar tvrtke bolji su za prepoznavanje dobrih kandidata

Danas veće tvrtke imaju specifične procese zapošljavanja. Koriste posebne prijavnice, izjave koje kandidat mora potpisati, potvrde referenci, traže potvrde o nekažnjavanju. Dobar odjel za ljudske resurse zna kritički pregledati CV kandidata, i provjeriti sve što piše u životopisu na brz i efikasan način.

Najčešće prvo prime CV, koji je samo indikator zainteresiranosti. Potom kandidat ispunjava posebne prijavnice i upitnik. Odjel ljudskih resursa tada provjerava reference, diplome i certifikate. Zatim pregledavaju potvrde o nekažnjavanju. Tek ako kandidat prođe sve prethodne korake, zakaže se razgovor s njim, koji se snima. Svaki kandidat dobiva ista pitanja iz istih rubrika. Nakon toga neki kandidati ulaze u uži izbor za razgovor s administracijom koji određuje hoće li ih uzeti. Odjel ljudskih resursa uz šefa donosi odluku.

Iz ovoga vidite da je životopis tek dokaz zainteresiranosti, nešto što bi se moglo i telefonski naznačiti. Razgovor (intervju) i dobra provjera referenci donose najbitnije zadatke za zapošljavanje određene osobe.

Pazite i na društvene mreže

Još jedna stvar na koju trebate pregledati je nečiji (ili ako se prijavljujete vaš) profil na društvenim mrežama. Facebook i Twitter trebali bi držati relativno pristojnima. Pogotovo je važno imati dobro uređen LinkedIn profil.

U Charlotteu u North Carolini nekoliko učitelja/ica dobilo je otkaz zbog sadržaja na društvenim mrežama.
“Učitelj u Charlotte-Meckelenburg školi dobio je otkaz zbog objavljivanja ponižavajućih komentara o svojim učenicima na Facebooku a još 4 učitelja dobili su disciplinske kazne zbog objavljivanja sadržaja “slabog mišljenja i lošeg ukusa…”

“… Postoji stara odvjetnička izreka: ‘Nikad nemojte napisati nešto što ne biste htjeli da se pročita na sudu ili da vam pročita vlastita majka’. Danas tu izreku treba nadopuniti: ‘Nemojte nikad u elektronskom obliku objavljivati nešto što ne biste htjeli da pročita milijun ljudi, uključujući vaše kolege, učenici, nadređeni – i vaša majka.” – News & Observer: Teachers disciplined for Facebook Postings

Zaključne riječi za životopis

Kad sam se prijavio na natječaj za posao na Strategu moj životopis nije značio gotovo ništa. U njemu nisam imao navedenih nikakvih novinarskih iskustava.

Životopis bi trebao biti samo naznaka zainteresiranosti i poslodavci bi ih trebali samo kratko proskenirati.

Svejedno preporučujem da kad se prijavljujete za posao provjerite znači li toj tvrtki puno životopis ili ne, i svakako svoj CV redovito nadopunjavajte novim znanjima i iskustvima.

(prilagođeno s openloops)

Exit mobile version