SHARE

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednicu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragicu Mihajlović.
Na sastanku se razgovaralo o budućim projektima koje Grad i Udruga pripremaju zajedno, između ostalog o realizacija projekata Teslin toranj u Zagrebu i Park izumitelja.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković istaknula je da Grad kontinuirano pomaže u promociji lika i djela jednog od najznačajnijih znanstvenika prošlog stoljeća koji je svojim izumima promijenio živote svih nas. Htjeli bi još više približiti lik i djelo Nikole Tesle i to ćemo napraviti, po nama, na najbolji mogući način –osmišljavanjem Parka izumitelja u kojem će se kroz igru i slobodno vrijeme omogućiti da interaktivno u okolišu uče i saznaju više o Nikoli Tesli.

U izjavi nakon sastanka, predsjednica Udruge naglasila je kako će postavljanje replike Teslinog tornja u Zagrebu biti velika turistička atrakcija, kojom bi se još više promovirao Zagreb i Hrvatska, te kako se razmatraju tri lokacije na kojima bio postavljen.