SHARE

U povodu Nacionalog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s gradskim domom Duga – dom za djecu i odrasle žrtve nasilja organizirao je obilježavanje ovog dana na središnjem zagrebačkom trgu. Akcija za cilj ima osvještavanje javnosti na problematiku nasilja nad ženama.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na tragično ubojstvo triju žena na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999.

Na Trgu bana Jelačića danas je predstavljen televizijski spot Obitelj je (ne)sigurno mjesto!, a građani su dobili informacije o nasilnom partnerskom odnosu te o mogućnosti pružanja pomoći i podrške žrtvama obiteljskog nasilja.

Akciji se jutros pridružio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je poručio da je Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji osigurava smještaj i stanove u najam za žrtve nasilja u obitelji. Činimo sve da bismo pomogli onima koji su u nevolji. To jedna hvalevrijedna gesta Grada, da damo krov nad glavom žrtvama i da ovakvim akcijama upozoravamo i educaramo građane o ovom društvenom problemu. .