ZADNJI ČLANCI

Otvorene prijave za pune stipendije na Central European University u Beču

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2019./20. CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Beču i Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. Nova generacija studenata pohađat će CEU studijske programe u Beču u Austriji, uz mogućnost kratkoročnog studijskog boravka na kampusu u Budimpešti u Mađarskoj.


Na CEU studira više od 1400 studenata iz preko 118 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Za novu generaciju studenata koji će upisati CEU studijski program u Beču
sveučilište je osiguralo dodatne stipendije sukladno životnom standardu grada. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja. Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi CEU nalazi se među 100 najboljih sveučilišta u svijetu. Stariji diplomanti sveučilišta CEU danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su putem sljedeće poveznice: http://bit.ly/2yrasdY
Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2019./2020. je 31. siječnja 2019. godine. Dodatne upite o CEU možete uputiti na kontakt ovlaštenog predstavnika CEU za Hrvatsku:


Institut za razvoj obrazovanja
Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb
T: 01/4817-195
E: [email protected]
W: www.iro.hr

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Gradskoj skupštini održano je tradicionalno druženje predstavnika udruga osoba s invaliditetom s predstavnicima Grada i Gradske skupštine.  Uz predstavnike udruga osoba s invaliditetom, druženju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, sa suradnicima, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš i zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Dario Jurišić.

Riječ je o tradiciji koja se provodi od 90-ih godina prošlog stoljeća, a cilj je da čelni ljudi Grada iz prve ruke saznaju probleme i poteškoće s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću kako bi što lakše donijeli mjere kojima će se unaprijediti njihova kvaliteta života.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da u idućoj godini Grad Zagreb, uz sve mjere koje već provodi, namjerava raditi na većoj mobilnosti osoba s invaliditetom. Tako će se, uz nabavku dodatnih vozila za prijevoz, u sve niskopodne tramvaje ugraditi rampe kako bi se olakšao ulaz i izlaz osoba s invaliditetom.  

Grad Zagreb cjelovito pristupa problemu osoba s invaliditetom. Donijeli smo Strategiju izjednačavanja mogućnosti i sustavno radimo da objedinimo metode kako bi život naših sugrađana s invaliditetom bio što kvalitetniji, rekla je zamjenica gradonačelnika. Posebno je istaknula projekte socijalnog poduzetništva koji, osim obrazovanja i poboljšanja kvalitete života, omogućuju adekvatan plasman na tržište rada.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić je istaknuo da Gradska skupština, koja je i sama prije dvije godine u Staroj gradskoj vijećnici ugradila dizalo za lakši pristup, radi na izjednačavanju temeljnog prava na kretanje svim građanima te pozdravlja inicijative za niskopodne tramvaje i rampe za lakši pristup. Na nama je da preko mjera koje provodimo i micanjem administrativnih barijera omogućimo osobama s invaliditetom integraciju u svakodnevni život zajednice, rekao je.

Podsjetimo, Glavna skupština Ujedinjenih naroda je u listopadu 1992. godine na zajedničkoj sjednici usvojila rezoluciju kojom je 3. prosinca proglašen Međunarodnim danom osoba s invaliditetom kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Grad Zagreb, od 2003. godine sustavno provodi mjere i aktivnosti za unaprjeđivanje kvalitete života osoba s invaliditetom, sukladno strateškim dokumentima.

Čelnici najvećih kompanija: ‘Tko je kriv kada komunikacija završi loše?’

Malo koja konferencija uspijeva u jednom panelu okupiti ovakve korporativne „teškaše“ kao što će to učiniti KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) idućeg četvrtka u Zagrebu. Naime, u radu panela „Tko je kriv kad komunikacija završi loše?“ sudjelovat će isključivo čelnici nekih od najvećih hrvatskih kompanija – Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor, Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 i Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja. Panel će moderirati dekan Edward Bernays University Collegea Damir Jugo.

KOMferencija se održava 6. i 7. prosinca u Kaptol Boutique Cinema, a sudionike očekuje dvadesetak panela, radionica i predavanja s temom komunikacija. S obzirom na sastav sudionika, za očekivati je kako će upravo ovaj panel izazvati najviše zanimanja, posebno jer je njegovo glavno pitanje posvećeno pitanju odgovornosti za loše rezultate komunikacije kada ona pođe po zlu i nastane šteta za kompaniju.
„U upravama hrvatskih tvrtki danas uglavnom nema stručnjaka za odnose s javnošću, a najčešći model koji viđamo jest onaj kod kojeg postoje direktori komunikacija, kojima su izravno nadređeni direktori tvrtki. To nam govori da čelnici kompanija imaju zadnju riječ kad je riječ o komunikaciji, ali i otvara niz zanimljivih pitanja o tome koliko oni važnosti pridaju odnosima s javnošću, vjeruju li stručnjacima za odnose s javnošću te kakva očekivanja imaju od njih i od njihovog rada“, najavljuje Jugo.

Očekuje se da će panel biti izuzetno zanimljiv zbog komunikacijskog iskustva sudionika – Peruško iz Agrokora je zasigurno jedna od osoba iz svijeta gospodarstva koja je u posljednje vrijeme našla pod strahovitom pozornošću javnosti i čija se svaka javno izrečena riječ minuciozno secirala. Od Viktora Pavlinića iz Tele2 bit će zanimljivo čuti kako se s komunikacijskim izazovima nosi kompanija koja nastupa kao izazivač na telekomunikacijskom tržištu, a pogotovo u kontekstu njihovih upečatljivih, ali i kontroverznih marketinških kampanja. Dinko Lucić i Damir Vanđelić s druge strane dolaze iz financijskog sektora, poslovično suzdržanog kad je u pitanju način komunikacije.

Praćenje dionica za građane od danas moguće i putem e-Građana

Svi građani koji su vlasnici dionica ili drugih vrijednosnih papira od danas mogu pratiti svoj vlasnički račun i svoje transakcije i putem sustava e-Građani, uslijed povezivanja usluge Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) e-Ulagatelj sa sustavom e-Građani. Navedenim povezivanjem sustava e-Ulagatelj sa sustavom e-Građani, SKDD je omogućio građanima brže i lakše korištenja svojih usluga na maksimalno siguran i pouzdan način.

Korištenje usluge SKDD e-Ulagatelj moguće je online, kroz web portal, jednostavno i brzo, bez potrebe za dostavu naloga i ovjere kod javnog bilježnika. Povezivanje sa sustavom e-Građani ostvareno je zahvaljujući suradnji SKDD-a s Ministarstvom uprave i Financijskom agencijom, a građanima je osigurana neophodna razina 3 sigurnosti kvalitete autentifikacije kakvu koriste Financijska agencija ili banke za korištenje usluga internet i mobilnog bankarstva. Građani će putem sustava e-Građani moći dobiti uvid u svoje transakcije s vrijednosnim papirima, provjeriti svoje stanje vlasništva nad dionicama, provjeriti stanje računa i promjene po računu, pregledati isplaćena i neisplaćena sredstva iz korporativnih akcija, ažurirati podatke o dopisnoj adresi, bankovnom računu za isplatu itd.

“SKDD prati najsuvremenije sigurnosne protokole, a svoje poslovanje, standarde i usluge razvijamo svakodnevno. U skladu s tim, unaprijeđenje prijašnje usluge Moj e-račun u e-Ulagatelj vidjeli smo kao logičan smjer kojim ćemo našim korisnicima omogućiti još bezbrižnije i praktičnije svakodnevno nadziranje svog računa. Povezivanje usluge SKDD e-Ulagatelj sa sustavom e-Građani je tek prvi korak u sinergijskom korištenju već izgrađene visokokvalitetne javne infrastrukture za identifikaciju i autentifikaciju građana Hrvatske i komunikaciju između pružatelja javnh usluga i građana”, kaže Dora Matošić, predsjednica Uprave SKDD-a.

Povezivanje usluga SKDD e-Ulagatelj sa sustavom e-Građani otvara i brojne nove mogućnosti. Naime, obzirom da je sustav e-Građani povezan sa analognim infrastrukturama drugih država članica Europske unije, sljedeći korak je omogućavanje građanima drugih država članica EU korištenje online usluga SKDD-a.

Za korištenje usluga u sustavu e-Građani potrebno je imati jednu od vjerodajnica (sredstvo prijave u sustav). Svi građani koji već imaju elektroničku osobnu iskaznicu (eOI), korisnici su Internet bankarstva, elektroničkih servisa i svi drugi koji već imaju pristup sustavu e-Građani mogu od sada koristiti i usluge SKDD e-Ulagatelj u punom opsegu.

U Zagrebu održana 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8

U petak, 16. studenog u Zagrebu održana je 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8 u organizaciji Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski. Brojni stručnjaci, znanstvenici i praktičari razmjenjivali su svoja iskustva i znanja na temu inovacija i poduzetništva, a naglasak je bio na održivom poduzetništvu kao čimbeniku konkurentnosti te njegovoj važnosti za ekonomski razvoj.

I ovogodišnja konferencija održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a glavna tema bila je „Održivo poduzetništvo – poslovni uspjeh kroz interakciju ekonomskog, društvenog, ekološkog i kulturnog sustava“ te je obuhvatila stavove i razmišljanja znanstvenika, stručnjaka i praktičara o ulozi pojedinaca, grupa i organizacija u stvaranju održivog poduzetništva, o izazovima i trendovima održivog poduzetništva te ostalim aktualnim temama vezanim uz poduzetništvo.

Dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski dr.sc. Ivica Katavić, prof. v. š. osvrnuo se na izazove održivog poduzetništva, pri čemu je istaknuo: „Ključni izazov održivog poduzetništva je uravnotežiti potrošnju ograničenih resursa na ovoj planeti i zadovoljiti potrebe korporativnog svijeta i društva u cjelini. Kada se tome dodaju istraživanja koja upozoravaju da će 50 % poslova preuzeti roboti i umjetna inteligencija, onda nam je nužna promjena paradigme da tradicionalno obrazovanje za poduzetništvo može smanjiti broj razočaranih mladih nezaposlenih ljudi. To je poziv na akciju da prestanemo raditi iste stvari, a očekivati različite i bolje rezultate.“

Konferencija je okupila brojne sudionike

Svoje su poduzetničko iskustvo s gostima podijeliti glavni ovogodišnji govornici – cijenjeni Alcino Pascoal, savjetnik za upravljanje tvrtke Madan Parque (Portugal) i Ivan Bračić osnivač, savjetnik uprave i prokurist tvrtke PIP d.o.o. te predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.

Prvi je panel bio posvećen poduzetništvu s aspekta obrazovanja i razvoju poduzetničkih kompetencija,  u drugom se razgovaralo o poduzetništvu i gospodarstvu, dok je konferenciju zatvorio treći panel na temu upravljanja poduzećem s naglaskom na specifične oblike poduzetništva. Više o Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski pogledajte na: http://www.zrinski.org/nikola/.

Novi kampus Američke međunarodne škole Zagreb

U sklopu odgojno-obrazovnog centra Središće, danas je u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, otvoren novi kampus Američke međunarodne škole Zagreb, a prigodnoj svečanosti, uz brojne visoke goste, prisustvovao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Američka međunarodna škola u Zagrebu djeluje već 52 godine, a ovaj novi, tehnološki najnapredniji kampus u ovom dijelu Europe pohađat će djeca 36 nacionalnosti iz cijeloga svijeta. Kampus na Bundeku je zbog svojih inovacija već osvojio nagrade u kategorijama zelene gradnje, što pridonosi očuvanju okoliša Hrvatske i Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju je naglasio da je ponosan što Zagreb, kao najveće obrazovno, akademsko i gospodarsko središte Republike Hrvatske, ima odgojnu-obrazovnu ustanovu koja promiče visoke obrazovne standarde i koja svojom infrastrukturom, prostornim uređenjem i obrazovnim konceptom svakomu svomu polazniku pruža priliku za personalizirano učenje i za cjeloviti osobni razvoj.

Osobitost Američke međunarodne škole se prepoznaje i po međunarodnome identitetu što ga oblikuju njezini polaznici jer njih 250-ero su pripadnici 36  nacionalnosti. Vjerujem da ste ponosni što polaznici vaše škole dolaze iz različitih jezičnih, kulturnih i civilizacijskih sredina i što ovu ustanovu zovu svojim drugim domom, jer su  prepoznali da se u njoj njeguju multikulturalne vrijednosti i polaznici se odgajaju  na načelima tolerancije i uvažavanja različitosti, dodao je gradonačelnik.

Iako je Hrvatska tek 1. srpnja 2013. postala 28. punopravna članica Europske unije, istaknuo je gradonačelnik, Zagreb je i davno prije toga bio dijelom Europe i zapadnog svijeta. Siguran sam da ćemo i ubuduće biti grad otvoren za sve strane diplomate, gospodarstvenike, znanstvenike i umjetnike, i to  ne samo iz SAD-a već i iz cijeloga svijeta, baš kako sam siguran  da će nam i ova škola u tome  pomagati.

Najavljen ovogodišnji Advent u Zagrebu

Ovogodišnji zagrebački Advent, koji je zadnjih godina proglašavan najboljom takvom manifestacijom u Europi, započet će 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2019., a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića, rečeno je u petak na predstavljanju adventskog programa.

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld najavila je da su, uz uobičajena događanja i lokacije, pripremili iz novih programa.

Kao nova lokacija predstavit će se “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, a bit će tu i “Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je i “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.
Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da će se tijekom Adventa održati osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi. 

“Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki”, rekla je Bienenfeld.

Pokušat će smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje

Napomenula je kako će organizatori pokušati “smanjiti konzumerizam i vratiti blagdansko ozračje”, zato su osmislili niz kulturnih i glazbenih festivala u crkvama, kulturnim institucijama i otvoreni prostorima. Kroz klasičnu glazbu vratit ćemo duh i ljepotu božićnog vremena, kaže Bienenfeld.

Na Adventu će ove godine biti manje ugostiteljskih i suvenirskih kućica, a promovirat će se ideje održivog turizma kroz veće korištenje recikliranih proizvoda.

Na predstavljanju zagrebačkog Adventa bio je i ministar turizma Gari Capelli, koji je ocijenio kako će Zagreb ove godine biti uistinu bajkovit.

“Zagreb će definitivno biti ‘točka na i’ hrvatskog turizma ove godine. Turistička sezona još traje i Advent u Zagrebu bit će posljednji podatak 31. prosinca o tome kakva je bila turistička sezona”, rekao je Capelli.
Ministar očekuje porast broja turista u odnosu na lani, kada je Zagreb posjetilo više od 120.000 gostiju, te je ostvaren promet od pola milijarde kuna.

“Hrvatska je postala itekako primamljiva zemlja, ne samo za sunce i more već i za ovakve projekte”, rekao je Capelli dodavši kako su na upravo završenom londonskom turističkom sajmu saznali da neki turoperatori po prvi puta uvode posebne programe za Zagreb.

Zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić rekao je kako su, kada je u pitanju zagrebački Advent, učili od boljih.

“Mi smo učili od Beča i bolji smo od Beča. Razmišljamo već o idućoj godini, što ćemo novoga napraviti jer kad ste najbolji, morate stalno dizati ljestvicu”, rekao je Bandić.

Predstavljeni skorašnji sajmovi Interliber i Inova

Od 13. do 18. studenoga u četiri paviljona Zagrebačkog velesajma će se održati dva važna sajma, 41. Međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER te 43. Hrvatski sajam inovacija INOVA, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore Mišo Nejašmić.

Malo koji grad se može pohvaliti domaćinstvom takvih važnih sajmova kakvi su Interliber i Inova. Zagrebački velesajam će tako idućeg tjedna postati središnje mjesto zagrebačke kulturne jeseni, a i najprivlačnije okupljalište inovatora i ljubitelja moderne tehnologije, naglasila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Također, organizatorima i izlagačima je zahvalila, a sve ljubitelje knjige, kulture i inovacija je pozvala da posjete ove sajmove kao uvertiru u nadolazeći Advent u Zagrebu.

Direktorica Tomšić je istaknula da je Interliber, a koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, središnje mjesto ovog dijela Europe za promoviranje  knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja i da okuplja  mnogobrojne nakladnike i knjižare. Interliber svojim izlagačkim segmentom, sadržajem i programom u velikoj mjeri doprinosi razvoju kulture čitanja, usvajanja znanja i naobrazbe pisanom riječju, rekla je. Dodala je da ove godine sudjeluju više od 300 izlagača iz 13 država, od Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije do Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga, i domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, mnogobrojne čitaonice i radionice, ceremonije dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, glazbeni program te  strukovni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, mnogobrojni okrugli stolovi i panel-rasprave.

Prateći program suorganizira Zajednica nakladnika i knjižara, a njezin predsjednik Mišo Nejašmić je istaknuo kako je uvjeren da će u sljedećih nekoliko godina Interliber prerasti u vodeći sajam knjiga u ovome dijelu Europe.

Direktorica Tomšić je najavila i program 43. Međunardnog salona inovacija – INOVA 2018, u organizaciji Saveza inovatora Zagreba. Inova je druga najstarija izložba inovacija na svijetu i druga najveća manifestacija svoje vrste u Europi. Tradicionalna izložba posjetiteljima nudi tisuće hrvatskih i svjetskih inovacija i predstavlja odličnu prigodu za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama. Kako se čulo, u paviljonima 7 i 7a posjetitelje očekuje više od 400 izložaka iz 27 država svijeta te brojni prateći sadržaji poput stručnih skupova i atraktivni program nagrađivanja na temelju odluka međunarodnog žirija.

Ulaz na sajmove INTERLIBER i INOVA za sve je posjetitelje besplatan.