Site icon Stratego.hr

Microsoft slavi 25 godina ubojice produktivnosti turnirom

Microsoft

(Flickr / flickr.com/photos/mhofstrand/)

Svatko tko posjeduje PC barem od kraja 90-ih odigrao je, osim legendarnog Minesweepera i Windows verziju kartaške igre Solitaire. Sve to u nadi da će ga složiti do kraja i vidjeti čuvene leteće snopove.

Solitaire u zadnje vrijeme doživljava svojevrsnu renesansu u firmi Microsoft. Osim što će igru ugraditi u novi operativni sustav Windows 10, Microsoft će proslaviti 25. obljetnicu prvog Solitairea s dva turnira.

Prvi turnir između zaposlenika tvrtke Microsoft

Radnici u Microsoftu napokon će moći prestati potajice igrati Solitaire na poslu i zaigrati protiv svojih kolega tijekom radnog vremena.

Kad Microsoft pronađe profesionalce u Solitaireu među svojim redovima, otvorit će drugi turnir, protiv javnosti. Od 5. lipnja Microsoft će unutar igre organizirati dvoboje između javnih igrača i svojih najboljih zaposlenika.

Još se ne zna koja će biti nagrada za pobjednika, ali možemo očekivati da će biti nešto posebno povodom 25. godišnjice ove zabavne kartaške igre.

Ako je već nemate na kompjutoru, možete skinuti Solitaire kolekciju za Windows 8 i krenuti vježbati odmah, da budete spremni kad Microsoft objavi detalje o turniru u lipnju.

(preuzeto s TheVerge)

Exit mobile version