SHARE

Sunce izlazi i prve svjetlosne zrake rasvjetljuju novi dan.

Što učiniti s tim vremenom?

Najvažniju stvar.

Ako imate projekt koji želite ostvariti (primjerice, pretpostavimo da želite napisati knjigu), to je vrijeme u kojem treba stvoriti naviku da radite ono što će pokrenuti projekt. Jutarnja navika pisanja stvorit će knjigu. Ako samo želite napisati knjigu, ili to odgađate za neki dan u budućnosti, neće biti knjige.

Ako je važno, napravite od toga jutarnju naviku:

  • Ako želite smršaviti, stvorite jutarnju naviku hodanja. Ili jutarnju naviku treninga s utezima. Ili zdravog doručka punog voća i povrća.
  • Ako želite pokrenuti biznis, posvetite tome svako jutro.
  • Ako želite biti svjesniji tijekom dana, ustanovite jutarnju meditacijsku naviku.
  • Ako želite raditi na odnosu s vašim bračnim partnerom, ustanovite jutarnju naviku razgovora o vašoj vezi uz kavu.
  • Ako želite voditi dnevnik, pišite ga ujutro.

Zašto je jutro bolje vrijeme za važne navike? Zašto ne poslijepodne ili večer? Možda sam pristran jer volim jutra. Ali otkrio sam da su jutra tiša, manje kaotična, bolja za razmišljanje i fokusiranje. Neki bolje rade kasno navečer, ali ja sam do tada obično već umoran. Otkrijte koje je vaše magično vrijeme – mislim da će za većinu to biti jutro, ali ne i za svih.

Većinu svojih važnih dostignuća postigao sam kroz jutarnje navike: trenirao sam za nekoliko maratona trčeći ujutro, stvorio sam svoj blog i napisao brojne knjige pomoću jutarnje navike pisanja, poboljšao sam svoju svjesnost jutarnjom meditacijom, postao redovni vježbač i navikao se jesti zdravo.

Postoje sjajne navike koje možete razviti i za poslijepodneva i večeri, ali preporučam da pokušate s jutarnjom navikom, ako imate nešto važno što želite obaviti,

Neka postane navika, i odradite je prvu u danu.