SHARE

Svi znamo da danas u našim školama djeca zaista puno nauče, ali možda je bolja riječ “naštrebaju” za ispite bilo usmene, bilo pismene, a kada djeca trebaju primijeniti “naštrebano” u stvarnom životu, tada nastaje panika.

Učenjem jezika u inozemstvu djeca će prije svega naučiti primjenjivati ono sa čime su se već u školi upoznali, ali nisu nikada imali prilike to upotrijebiti; naučiti će svakako nove riječi, izreke, savladati će naglasak te se osloboditi straha, jer kada počnu tijekom boravka razmišljati na stranom jeziku – možemo reći da smo postigli cilj, te da se uloženo isplatilo.

U današnje vrijeme učenja stranog jezika postaje sve veći izazov i potreba. Čovjek može uspjeti kao građanin svijeta ali samo sa znanjem stranog jezika. Odlazak na učenje stranog jezika u inozemstvu je proces koji je apsolutno vrijedan uloženog truda, vremena i novca. Otvaranje vrata u svijet je rezultat od neizmjerljive vrijednosti.

Nudimo vam veliki izbor škola i tečajeva stranih jezika u inozemstvu na kojima ćete uz svesrdnu pomoć njihovih profesora ostvariti željene rezultate, proširiti horizonte, a iznad svega postići slobodu i sigurnost u komunikaciji na stranom jeziku.

Bec

Na učenje stranog jezika u inozemstvu možete otputovati individualno (sami ili sa prijateljem ili sa obitelji) ili u grupi od 10-15 polaznika (grupni polasci namijenjeni su za mlade u dobi od 11-20 godina tijekom ljetnih praznika).

Kao i stotine naših dosadašnjih polaznika i Vi se možete osjećati ugodno i u prijateljskoj atmosferi u inozemstvu doživjeti jedno divno i nezaboravno iskustvo učenja stranog jezika.

Prednosti grupnog odlaska na tečaj stranog jezika u inozemstvu

Kao što i sam naslov kaže, putovanje se odvija u grupi i najveća prednost takovih putovanja je što polaznici (djeca i mladi) uvijek uza sebe imaju pratitelja tijekom cijelog putovanja. Ti pratitelji su nastavnici stranog jezika (engleskog, njemačkog, ovisno u koju zemlju se putuje), te su time i pedagozi koji imaju iskustva u radu s djecom i mladima. Grupe su najčešće od 10 do 15 djece.

Glavna i najvažnija “zadaća” naših pratitelja je briga o djeci, i to 24 sata dnevno (uz pomoć osoblja škole u kojoj se djeca nalaze). Naime, većina djece, odnosno mladih po prvi puta se odvaja od svoje obitelji na period od 2 tjedna, te je i djeci, mladima a najviše roditeljima na prvom mjestu briga i sigurnost djece. U bilo kojem trenutku, kada je djeci potrebna pomoć ili pak samo topla riječ ili neki savjet, naši pratitelji su im na raspolaganju i uz njih. Naši pratitelji su sa djecom i na razgledima, i na izletima, i na svim slobodnim aktivnostima (jedino nisu zajedno sa djecom na nastavi).

Kako izgledaju tečajevi jezika u inozemstvu?

Po dolasku u školu, svi polaznici iz grupe se integriraju u rad s ostalim studentima iz drugih zemalja koji su također došli na usavršavanje te se na taj način djeca uključuju u rad u međunarodnoj atmosferi.

Prvi dan nastave, svaki polaznik biti će testiran (usmeno i/ili pismeno) kako bi se provjerila razina znanja i kako bi ga se na osnovu tog testiranja moglo rasporediti u razred prema trenutno pokazanom znanju i dobi. Ukoliko tijekom nastave polaznik smatra da mu je nastava ili prelagana ili preteška (nije u mogućnosti s razumijevanjem pratiti nastavu), moguće je u dogovoru s profesorom i uz pomoć pratitelja promijeniti razred.

Students_oxford_mala

Svi polaznici su smješteni u školskim rezidencijama i treba imati na umu da to nisu hoteli, nego studentski domovi a boravak je najčešće u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama, a kupaonica se najčešće nalazi na katu, dok sobe u nekim rezidencijama imaju i vlastite kupaonice i Wc.

Svi polaznici po dolasku u školu, prilikom registracije trebaju predočiti da imaju putno zdravstveno osiguranje (ili međunarodnu zdravstvenu iskaznicu ukoliko je jezično putovanje unutar EU)

Tijekom tjedna škole organiziraju poslijepodnevne sportske i kulturne aktivnosti, a tijekom vikenda organiziraju izlete u okolna mjesta i gradove, i većina tih izleta uključena je u cijenu programa. Djeca, odnosno mladi obavezni su pohađati sve aktivnosti škole (uvijek imaju izbor više aktivnosti, tako da se za svakog polaznika može naći nešto što će ga interesirati).

Popularne europske destinacije

Od grupnih polazaka svakako preporučamo odlazak u najpopularniju europsku destinaciju, Dublin, St. Paul’s College. Prednost ovog collegea i Dublina je što će polaznici osim u školi, učiti engleski i u svakodnevnom govoru, jer su smješteni u obitelji (a treba napomenuti da su Irci kao narod vrlo srdačni i slični nama Hrvatima) koje primaju 1-3 polaznika iz škole.

Ukoliko pak želite u Veliku Britaniju, te ukoliko želite biti blizu Londona, a ne nužno u njemu, nudimo fantastičan campus Lord Wandshworth Collegeu, jedan od najprestižnijih internata u Velikoj Britaniji. College se prostire na 500 hektara prekrasnog krajolika, na granici između Surreya & Hampshirea.

Ukoliko želite usavršiti njemački jezik, možemo ponuditi atraktivan Theresiansiche Akademie campus u središtu Beča za polaznike u dobi od 12-19 godina, ili pak ukoliko ste upoznali Beč, svakako preporučamo odlazak na tečaj njemačkog u Munchen.
Svi grupni programi su bazirani na 2-tjednom boravku, a cijena uključuje sve osim džeparca; dakle cijene uključuju, prijevoz avio/vlak, smještaj u rezidenciji/obitelji na bazi punog pansiona, nastavu trajanju od 20-30 školskih sati tjedno, svakodnevne poslijepodnevni razgledi i aktivnosti, bilo sportske ili kulturne aktivnosti, te izlete tijekom vikenda.

Prednosti individualnog odlaska na tečaj stranog jezika u inozemstvu

Prednost individualnog odlaska na tečaj stranog jezika u inozemstvu je ta što ćete zasigurno upoznati polaznike iz drugih zemalja koji su došli u školu radi istog razloga kao i vi – učenja stranog jezika. Već nakon par dana ne samo da ćete govoriti na stranom jeziku, nego ćete početi i razmišljati na jeziku zemlje u kojoj boravite. Ukoliko ste odabrali smještaj u rezidenciji, biti ćete okruženi mladima iz cijelog svijeta te ćete u druženju s drugim polaznicima naučiti mnogo i o drugim zemljama i kulturama. Ukoliko ste se pak odlučili na smještaj u obitelji, na najbolji način ćete upoznati kulturu življenja lokalnog stanovništva, te ćete naučiti mnogo više riječi i izraza iz svakodnevnog života.

Promotivni članak turističke agencije A La Carte Travel. Više informacija o tečajevima stranih jezika u inozemstvu na web stranicama agencije A La Carte ili na kontaktima (01)467 8831 i [email protected]