SHARE

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić danas je u društvu glavnih inicijatora projekta, obišao najveći regionalni poduzetnički centar SEECEL. Centar koji bi zaposlio stručnjake iz područja poduzetništva iz zemlje i svijeta svoja vrata planira otvoriti krajem studenog ove godine. Cjelokupno financiranje dolazi iz sredstava fondova Europske Unije. Zemljište na Kajzerici ustupio je Grad Zagreb, a država, odnosno resorno ministarstvo ovaj projekt stalno nadzire, odnosno na njemu surađuje tijekom cijelog vremena izgradnje.

“Ovo je odličan primjer kako se svi iz lokalne i nacionalne vlasti trebaju uključiti u realizaciju projekta koji znači osnaživanje poduzetničke aktivnosti, ali prije svega zapošljavanje. Imamo još puno prostora za takvo sinergijsko djelovanje, samo je pitanje volje i susretljivosti domaće vlasti”, rekao je Mikulić.

Od 2013. godine SEECEL zagovara i provodi princip “razmjene stručnjaka” čime potiče jednake mogućnosti zapošljavanja stručnjaka iz regije. SEECEL aktivno sudjeluje u tematskim, stručnim forumima i radnim skupinama na EU razini te u provedbi različitih makroregionalnih strategija poput Transverzalnih vještina, Dunavske strategije, Jadransko-jonske strategije te strategije “Jugoistočna Europa 2020”, a nametnuo se i kao referentna točka za različita EU tijela i njihove stručne radne skupine. U sklopu SEECELA naći će se i kongresni centar s kapacitetom od oko 500 ljudi.

“Već dugo priželjkujemo kongresni centar u Zagrebu. Dobro je da ga imamo u sklopu ovog poduzetničkog centra jer pruža prostor brojnim ulagačima i poduzetnicima da izlažu i unaprjeđuju svoje projekte. Uzevši u obzir da je Grad Zagreb trećina Hrvatske, ovaj kapacitet od 500 osoba neće biti dovoljan. Očekujem od nadležnog ureda da se i po tom pitanju urede prostorno-planski dokumenti kako bi i u bližoj budućnosti mogli realizirati veće projekte”, kazao je Mikulić.