SHARE

Ako to zbilja želite na razvoju karijere uvijek možete raditi, a vjerovali ili ne blagdani su savršeno doba za to. Tijekom blagdanske sezone lakše je doći u kontakt s ljudima jer za to imate savršeno dobar razlog. Na vama je da ga iskoristite i unaprijedite karijeru ili barem napravite koji korak naprijed. U nastavku donosimo savjete koji vam mogu pomoći da ove blagdane maksimalno iskoristite.

Posjećujte događanja

Čak i ako ne volite zabave i domjenke svratite na njih na barem pola sata da vas kolege vide. Pogotovo nemojte zaboraviti na božićnu zabavu svog poslodavca. Pozdravite svoje šefove i razgovarajte s ljudima iz drugih sekcija. Najvažnije – uživajte u zabavi i družite se sa svojim kolegama !

Umrežite se

Blagdani su savršeni za umrežavanje. Toliko je evenata i zabava koje možete posjetiti, a koje mogu rezultirati s mnogo novih kontakata ili potvrđivanjem i obnavljanjem nekih starih. Potrudite se da upoznate nove ljude i da stvorite nove kontakte. Osmijeh uvijek pomaže. K tome, nikad ne znate kada će vam koji od tih kontakata zatrebati.

Recite hvala

Iskoristite sezonu blagdana kako biste zahvalili ljudima. Pokažite zahvalnost svojim kolegama, klijentima, menadžerima i drugima. Pošaljite im čestitke i/ili poklone. Pobrinite se da vaš poklon bude što osobniji, a čestitku napišite ručno. Iskreni odnosi su jako važni, a nikad ne znate tko će biti taj koji će vam u budućnosti najviše pomoći.

Osvrnite se na godinu koja je na izmaku

Blagdani su vrijeme u kojem, osim ako ne radite na odjelu rasprodaje, sve teče sporije. Iskoristite taj sporiji mjesec kako biste analizirati svoju karijeru i proteklu godinu. Jeste li postigli svoje ciljeve ? Što je bilo dobro,a što nije funkcioniralo kako je trebalo ? Umjesto da samo slijedite rutinu, dajte si malo vremena i promislite o tim stvarima. Također, zapišite što i kako želite postići. Počnite raditi na svojim planovima za sljedeću godinu.

Nađite se sa svojim timom

Ako vodite tim, zajedno se njim osvrnite na posao koji ste napravili u godini na izmaku. Neka to bude grupna aktivnost. Poslušajte njihove prijedloge i brainstormajte nove ideje. Napravite strategiju za sljedeću godinu. Također, možete ih odvesti na blagdanski ručak ili večeru. To će poboljšati njihovu motivaciju i povezati vaš tim.

Uzmite nekoliko slobodnih dana

Ako vam je ostalo što slobodnih dana, sad je vrijeme da ih iskoristite. Provedite vrijeme s bližnjima, obavite kupovinu na vrijeme i pripremite se za Novu godinu. Odmorite se i opustite, uživajte u ovim predivnim blagdanskim danima i pripremite svoje tijelo i duh za godinu koja dolazi.