SHARE

Što kad biste mogli putovati bez prtljage? Ili barem minimalnom količinom prtljage, a da pritom ne ostanete zakinuti za nijedan odjevni stil koji će vam na putovanju biti potreban? Radilo se o trčanju, večernjem izlasku, poslovnom sastanku, ako ste žena, Unique Travel Set sa samo sedam komada odjeće dat će vam sve što vam je potrebno za 30 odjevnih kombinacija, zapakiranih u također multifunkcionalnoj torbi koja između ostalog može biti ruksak i torbica za večernji izlazak. Cijeli paket teži nešto manje od 2 kilograma, a odjeća je napravljena od kvalitetne viskoze tako da se neće gužvati niti će na njoj biti vidljive mrlje od znoja. Zvuči intrigantno, zar ne?

Iza projekta o jedinstvenom setu odjeće za žene za putovanja od tri do pet dana stoje Rašeljka Maras, inače inženjerka informatike koja se preusmjerila u poslovne vode te inženjerka tekstilne industrije dizajnerica Katarina Džale koja je i osmislila ovu zanimljivu sedmodijelnu kombinaciju.

Rašeljka Maras

„Ideja je proizašla iz vlastite potrebe da riješimo sebi problem pakiranja za putovanje. Rašeljka je vrlo često na putu pa bi mi svaki put kada bi odlazila na neko od svojih putovanja pričala kako joj je problem pametno odabrati odjeću da pokrije sve njene potrebe. Nosila je velike i teške kofere, bila zbog toga opterećena i nervozna, a meni je dala materijala za razmišljanje kako taj problem riješiti. Već idući put kada se vratila s puta predstavila sam joj svoju ideju seta odjeće za putovanja koja se ne gužva i lagana je, a sadržava svu odjeću koja ženi treba na kratkom putu, osim donjeg rublja“, kaže Katarina Džale.

Katarina Džale

Set se sastoji od haljine, rukava, pojasa, kape/marame, duge majice/kratke haljine, nazuvki, hlača te multifunkcionalne torbe, a dolazi u četiri veličine (S, M, L, XL), ali i tri dužine– petite, regular, tall/long- što je posebno pohvalno. Dostupan je u tri boje-crnoj, sivoj te bež boji, a sva je odjeća periva u perilici za rublje.

„Vodile smo se time da se svaka žena u Unique Travel Setu osjeća sretno, sigurno, lijepo i zadovoljno, a iznad svega udobno. Katarina je modna dizajnerica koja već 20 godina odijeva žene i zahvaljujući tom iskustvu jako dobro zna što žena voli i želi od svoje odjeće te kako krojeve i modele prilagoditi upravo njihovim potrebama“, kaže Rašeljka Maras.
U prvoj godini kada je proizvod tek nastao Rašeljka Maras i Katarina Džale odabrale su 100 žena diljem svijeta koje su testirale proizvod u raznim situacijama i klimatskim uvjetima.

„Posao, ured, yoga, trčanje, hodanje po gradu, igra s djecom, trudnoća, sam put, razgledavanje i to u klimatskim uvjetima od minus 10 do plus 40. Tkanina i cijeli proizvod su prošli sve moguće testove uspješno, a zahvaljujući nekim njihovim povratnim informacijama uspjele smo proizvod i unaprijediti“, kaže Rašeljka Maras.

Kako bi svoj proizvod plasirale na globalno tržište i započele s proizvodnjom ove su poduzetnice pokrenule crowdfunding kampanja na Kickstarter platformi. O crowdfundingu kao načinu sakupljanja sredstava od strane zainteresirane javnosti za plasman ili izradu novih proizvoda smo već pisali, a kako stvari funkcioniraju baš na Kickstarteru. pojašnjava nam Rašeljka Maras:

„Kickstarter je puno kompleksniji i kompliciraniji sustav za plasiranje proizvoda i kampanju. Isto tako, ako ne dostignete željeni cilj ne dobijete ništa. Vjerujemo u proizvod i znamo da ćemo uspjeti, ovako ili onako. Kickstarter je platforma koja je puno zanimljivija u Americi, posebno investitorima, jer je još jedan pokazatelj sigurnosti i vjere u sebe i svoj proizvod. Mi znamo da ako i ne uspije kampanja, da idemo dalje i grabimo naprijed“.

Kickstarter je globalna platforma za crowdfunding koja omogućuje podršku novim projektima, a kupcu jamči nabavku željenog proizvoda po značajno nižoj cijeni. Kampanja traje 44 dana, u slučaju Unique travel Seta do 4. svibnja. Kickstarter tereti platnu karticu tek kada je projekt gotov. Potom se mailom šalje anketa svim kupcima da odaberu svoju veličinu i boju, nakon čega se kreće u proizvodnju.

„Najvažnije je reći da je Kickstarter izuzetno popularna i sigurna platforma za kupnju. Da biste joj pristupili potrebno je skinuti aplikaciju za mobilni uređaj ili na računalu otići na www.kickstarter.com i otvoriti si račun. Kada ste napravili svoje korisničko ime, pronađite Unique Travel Set projekt (http://kck.st/2oN0COb). Odaberete koju ponudu želite (Pledge/Reward). Trenutno je aktualna akcija da prvih sto kupaca set može kupiti po 30 posto povoljnijoj cijeni od 242 dolara (Pledge se zove: Super Early Bird Unique Travel Set!) ili 340 dolara (Unique Travel Set + Additional Dress) ako se želi set s dodatnom haljinom u drugoj boji i tako dodatno proširiti opcije kombiniranja“.
Maras i Džale otvorile su tvrtku u Americi i već pregovaraju s nekim avio kompanijama i distributerima o prodaji proizvoda na globalnom tržištu.

Ženski Unique Travel Set je proizvod u koji vjerujemo i sigurne smo da će biti svjetski uspješan proizvod“, kaže Rašeljka Maras. Što se tiče Travel Seta za muškarce, oko kojeg dobivaju sve više upita ne morate brinuti – na njemu se već radi.

U međuvremenu, ako želite saznati više o samoj kampanji i vidjeti kako je moguće stvoriti toliko odjevnih kombinacija sa samo sedam odjevnih predmeta, bacite oko na njihovu kampanju na Kickstarteru, te ako ste u mogućnosti i u potrebi za jednim takvim setom, podržite je financijski. Cijeli je Travel Set dostupan po 30 posto nižoj cijeni, no opcija je mnogo, od nekoliko dolara podrške preko odabira samo jednog odjevnog predmeta do luksuznog Travel Seta- odaberite onu koja vam najviše odgovara i putujte lagano!