SHARE

Znate što ćete odjenuti, pripremili ste odgovore na pitanja koja će vam postaviti i cijeli ste razgovor za posao vizualizirali u glavi. Što još možete napraviti kako biste si povećali šanse da razgovor prođe uspješno? Pokušajte s hranom- pojedite uravnoteženi doručak koji će vas držati spremnim, dati vam potrebnu energiju i izoštriti vaše pamćenje. Evo deset prijedloga kako započeti taj važan dan na odgovarajući način.

Kava

Kava će vam pomoći da ostanete budni i fokusirani. No pripazite da je ne popijete previše jer ćete biti suviše nervozni i djelovati rastreseno. Jedna ili dvije šalice trebale bi vam biti dovoljne. Ako ne pijete kavu pokušajte sa zelenim čajem.

Jaja

Intervjui znaju biti zamorni stoga će vam trebati energija koja će vas iznijeti tijekom cijelog procesa, trebaju vam proteini. Jaje je sjajan izvor proteina, ali i drugih nutrijenata poput željeza, vitamina i nekih minerala. Također sadrže kolin koji može spriječiti umor. Odaberite svoj omiljeni način za pripremu jaja i krenite!

Cjeloviti ugljikohidrati

Nažalost, krafne ne ulaze u repertoar namirnica koje želite jesti prije važnog intervjua. Ono što vam treba jesu kompleksni ugljikohidrati, a možete ih dobiti kroz zdjelu zobenih žitarica, tost od cijelog zrna ili takve palačinke. O kompleksnim ugljikohidratima razmišljajte kao o gorivu koje pokreće vaš mozak, a koje će vam jako dobro doći kada vas pitaju da im kažete o “onoj situaciji na poslu kada je bilo jako gusto”. A kao bonus, cjelovito zrno se razgrađuje polako tako da će vas duže držati sitim, ali i u stanju spremnosti.

Losos

Pokušajte dodati malo dimljenog lososa u omlet sa kiselim vrhnjem. Losos je masna riba iz hladnih voda izrazito bogata omega 3 masnim kiselinama koje pomažu, između ostaloga, koncentraciji.

Jogurt

Pitanja poput „Koliku plaću očekujete?“ mogu vas vrlo brzo dovesti u stanje nelagode. Ako imate nervozan želudac, vrijeme je da jogurt učinite svojim najboljim prijateljem prije intervjua. Dobre, zdrave bakterije koje se nalaze u jogurtu dat će vam nalet energije i pomoći u probavi hrane. Kada kupujete jogurt potražite onaj bez dodanih šećera ili okusa koji mogu izazvati želučanu iritaciju.

Borovnice

Jedna studija iz 2010.godine u Dnevniku agrikulture i kemije hrane govori da borovnice mogu pomoći poboljšati funkcije pamćenja stoga računajte na te male plave bobice kada vam postave pitanje „Što znate o našoj tvrtci?“. Borovnice možete staviti u jogurt, žitarice ili palačinke.

Avokado

Namažite avokado na tost od cijelog zrna i bit ćete bolje pripremljeni za teška pitanja. Avokado sadrži vitamin K i folnu kiselinu, kao i dobre masnoće. Folna kiselina pomaže pri spoznajnim procesima što vas može pomoći držati mirnim u stresnim situacijama.

Orašasti plodovi & sjemenke

Orašaste plodove i sjemenke dobro je jesti iz niza razloga, no orasi su posebni dobri za poboljšavanje sposobnosti logičnog razmišljanja i zaključivanja koja će vam dobro doći kada dobijete pitanje poput „Kako ste uspjeli završiti taj projekt do traženog roka“?

Maslac od badema

Sjajan je izvor proteina, dobrih masti i to manje onih zasićenih nego što ih ima maslac od kikirikija. Namažite ga na komadiće banane ili jabuke.

Voda

Nije hrana, ali ako je ne konzumirate dovoljno, što se često zna dogoditi, mozak vam neće moći raditi kako treba niti ćete vi funkcionirati kako biste najbolje mogli. Ako vam ponude čašu vode na intervjuu prihvatite je. Za slučaj da ožednite ili vam se osuše usta.

Prilagođeno s wisebreada