SHARE

Čuvena metoda razvoja i usavršavanja vrhunskih menadžera Johna C. Maxwella, najpoznatijeg svjetskog imena na području liderstva i menadžmenta, predstavljena je u zagrebačkom Westinu na cjelodnevnom seminaru dr. sc. Kenana Crnkića, prve i jedine osobe u jugoistočnoj Europi koja ima pravo podučavanja po originalnom Maxwellovom modelu te izdavanja međunarodno priznatih certifikata. Ovaj life coach, pisac regionalnih bestsellera i profesor na bečkom Websteru okupio je više od 100 čelnih osoba najvećih kompanija, organizacija i udruženja i top stručnjake u različitim poljima djelovanjima iz cijele regije te im predstavio Maxwellovih „15 neprocjenjivih zakona rasta i razvoja“.

Zakonima refleksije, konzistentnosti, bola i svjesne namjere te njihovom primjenom u svakodnevnom životu oduševljenje nije krio niti Lino Červar, proslavljeni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Događanje je u ime organizatora otvorio dr. sc. Božo Skoko, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka.

Veoma sistematično, ciljano i precizno svi polaznici su u toku seminara na poseban način definirali dugoročne, srednjoročne i kratkoročne ciljeve, motive i interese te aktivnosti koje će poduzimati svakodnevno u narednih trideset dana, u cilju primjene i pretvaranja naučenog u naviku i refleksnu radnju. Upravo u učenju primjene naučenog leži najveća snaga Maxwellove metode, što ga izdvaja od ostalih seminara ovoga tipa i čini jedinstvenim.

Predavač je predstavljajući zakone uputio pregršt snažnih osvještavajućih poruka pa je tako poručio okupljenima da, između ostalog, ne postajemo bolji automatizmom, da se sve vrijedno nalazi uzbrdo, da je ključ uspjeha prigrliti neuspjehe i „padati prema naprijed“, da je jedino sigurna nesigurnost, kao i to da je rješenje tamo gdje je najveći otpor i da je ključno biti snažniji od svojih izgovora. Također, u nekoliko navrata je istaknuo koliko je važan odnos prema samome sebi, vrijeme za sebe i redovni „sastanci i druženja“ sami sa sobom u iskrenom razgovoru, istaknuvši da moramo biti sami svoji kontrolori te istovremeno svoja najveća podrška i navijač te najstroži kritičar. Dr.sc. Kenan Crnkić naglasak je stavio upravo na svakodnevnicu kao ključ uspješne promjene jer je promjena svakodnevnih navika početak i uvjet za promjenu života.

Ključ promjene je djelovanje, trud i rad na samome sebi – ništa se neće dogoditi automatizmom niti samo od sebe. Dugujete to sebi, danas može biti početak vašeg novog života. Svaki novi dan jedna je stranice knjige vašeg života – budite autor, a ne samo puki čitatelj. Ispunite svaku stranicu najljepšim riječima i djelima i najizvanrednijim postignućima, neka vaš život bude najljepša priča ikad ispričana!“, ovim riječima je dr. sc. Crnkić zaključio cjelodnevno interaktivno predavanje, uz gromoglasan pljesak sudionika.

Dr. sc. Kenan Crnkić, jedini certificirani trener Maxwellove metode za ovaj dio Europe, autor je regionalnih bestselera o uspjehu (,,7 tajni uspjeha“) i sreći (“Pazi kojeg vuka hraniš”). Doktor je ekonomskih znanosti i profesor na katedri za biznis i menadžment poznatog Webster Sveučilišta u Beču, koji je specijalističke studije uspješno okončao na prestižnoj Harvard Business School u Sjedinjenim Američkim Državama. U praktičnom smislu uspješno je rukovodio multi-milijunskim korporacijama i fondacijama u privatnom, ali i državnom vlasništvu, u karijeri je odlikovan brojnim nagradama za izvanredne rezultate, a trenutno obnaša i funkciju potpredsjednika Europskog odbora za poduzetništvo. U svojoj misiji promoviranja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete. Također, njegove postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža (Facebook: https://www.facebook.com/DrKenanCrnkic/,Instagram: kenan_crnkic) kombinirano prati preko 200.000 ljudi.