SHARE

Središnju svečanost i finale plesnog natjecanja za građane starije životne dobi što su organizirani u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa i Europskog dana solidarnosti među generacijama danas je u Satiričkome kazalištu Kerempuh otvorio  gradonačelnik Milan Bandić, a nazočnima je zaželio mnogo zdravlja, ljubavi i dobre zabave. 

Ples, pokret, glazba, energija, sjajna atmosfera, duh zajedništva je ono što privlači ljude i što ovaj događaj čini iznimnim i nezamjenjivim, dodao je gradonačelnik, naglašavajući da Gradska uprava kontinuirano radi na jačanju solidarnosti, socijalne osjetljivosti te da vodi brigu o svojim najmudrijim sugrađanima. S ove pozornice vam najavljujem da ćemo uskoro u Gradu Zagrebu dobiti povjerenika za najmudrije osobe.

Naime, prema riječima Romane Galić, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Zagrebu je 18% sugrađana starije životne dobi pa će povjerenik o njima na osobit način skrbiti te će mu se moći javljati, dostavljati pritužbe, izražavati nezadovoljstvo i iznositi svoje eventualne probleme. U fokusu povjerenikova rada će biti zaštita prava svih osoba starije životne dobi. Ovo je za nas dan ljubavi, dan plesa i na ovaj način želimo skrenuti pozornost javnosti na pitanja i probleme osoba starije životne dobi, ali i pokazati koliko su oni aktivni i uključeni u svakodnevni život.

Plesnu smotru domova za starije osobe i Projekt gerontološki centri Grada Zagreba organiziraju Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklada Zajednički put i Dom za starije osobe Trnje. Tijekom održavanja ove manifestacije je  sudjelovalo preko 1 500 izvođača i plesnih parova u raznolikom  plesnom programu, sve od društvenih plesova, show dancea, suvremenog plesa pa do folklora.