SHARE

U Staroj gradskoj vijećnici gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas 23 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2017./2018. Stipendije je dobilo 13 učenika i 10 studenata.

Gradonačelnik je čestitao stipendistima na trudu i marljivom radu na temelju kojeg su dobili Stipendiju. Sretan sam što svake godine sve više učenika i studenata prima stipendije Grada. Ovo najmanje što možemo učiniti za naše mlade učenike i studente s invaliditetom.

U proračunu Grada Zagreba ove je godine osigurano 2,5 milijuna kuna za stipendiste s invaliditetom, a u 11 proteklih godina ukupno je podijeljeno 176 stipendija, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. Dodala je da je ove godine, po prvi puta, pružena mogućnost stipendija i za doktorande, međutim nitko se na natječaj nije prijavio. Nadamo se da će mladi doktorandi iskoristiti ovu priliku u idućoj akademskoj godini, rekla je pročelnica.

U ime stipendista, gradonačelniku i njegovim suradnicima je zahvalila Katarina Strunjak, naglasivši da su im stipendije ujedno poticaj za daljnje ulaganje u svoje znanje i obaveza da svojim radom i akademskim uspjesima opravdaju pruženo povjerenje.