Predstavnice Hrvatskog debatnog društva kod gradonačelnika

Pročelnik Lovrić je također pozvao sve zagrebačke udruge da se bore za domaćinstvo ovakvih prvenstava i događanja

SHARE

Uoči Svjetskoga debatnog prvenstva u Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić  sa suradnicima je danas u Gradskoj upravi primio Anastaziju Stupar, organizatoricu Svjetskoga debatnog prvenstva i Dariju Jeger, koordinatoricu debatnog programa Hrvatskoga debatnog društva.

Anastazija Stupar je nakon sastanka istaknula da će na Svjetskome prvenstvu, najvećem dosada, a što će se održati 17. –  27. srpnja u Zagrebu sudjelovati oko 630 sudionika iz 67 zemalja. Za razliku od prošlogodišnjeg natjecanja koje je održano na Baliju i gdje je sudjelovalo svega 50 zemalja, u Zagrebu očekujemo bitno drugačiji ambijent i atmosferu, zahtjevniju organizaciju ali i veću konkurenciju. Hrvatsku će predstavljati pet učenika iz Zagreba, a neke od tema su: Trgovinski sporazumi koje Kina poduzima na putu svile te Bi li nogometne klubove trebali posjedovati privatne osobe i firme.

Nakon što je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu zahvalila na pomoći u organiziranju natjecanja, Darija Jeger je istaknula da se učenici intenzivno pripremaju već tri mjeseca te da  mnogo rade na stilskim vježbama, govorničkim vještinama i kritičkom promišljanju. Natjecanje će se održati u XV. gimnaziji i OŠ Vladimira Nazora isključivo na engleskom jeziku.

Čestitajući Hrvatskomu debatnom društvu što su se izborili da se natjecanje održi u Zagrebu, pročelnik GU za obrazovanje Ivica Lovrić je istaknuo da je gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad Svjetskim natjecanjem čije će otvorenje biti u Hrvatskome narodnom kazalištu. Pročelnik Lovrić je također pozvao sve zagrebačke udruge da se bore za domaćinstvo ovakvih prvenstava i događanja, a Grad Zagreb će se uvijek rado odazvati.