SHARE

U sklopu odgojno-obrazovnog centra Središće, danas je u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, otvoren novi kampus Američke međunarodne škole Zagreb, a prigodnoj svečanosti, uz brojne visoke goste, prisustvovao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Američka međunarodna škola u Zagrebu djeluje već 52 godine, a ovaj novi, tehnološki najnapredniji kampus u ovom dijelu Europe pohađat će djeca 36 nacionalnosti iz cijeloga svijeta. Kampus na Bundeku je zbog svojih inovacija već osvojio nagrade u kategorijama zelene gradnje, što pridonosi očuvanju okoliša Hrvatske i Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju je naglasio da je ponosan što Zagreb, kao najveće obrazovno, akademsko i gospodarsko središte Republike Hrvatske, ima odgojnu-obrazovnu ustanovu koja promiče visoke obrazovne standarde i koja svojom infrastrukturom, prostornim uređenjem i obrazovnim konceptom svakomu svomu polazniku pruža priliku za personalizirano učenje i za cjeloviti osobni razvoj.

Osobitost Američke međunarodne škole se prepoznaje i po međunarodnome identitetu što ga oblikuju njezini polaznici jer njih 250-ero su pripadnici 36  nacionalnosti. Vjerujem da ste ponosni što polaznici vaše škole dolaze iz različitih jezičnih, kulturnih i civilizacijskih sredina i što ovu ustanovu zovu svojim drugim domom, jer su  prepoznali da se u njoj njeguju multikulturalne vrijednosti i polaznici se odgajaju  na načelima tolerancije i uvažavanja različitosti, dodao je gradonačelnik.

Iako je Hrvatska tek 1. srpnja 2013. postala 28. punopravna članica Europske unije, istaknuo je gradonačelnik, Zagreb je i davno prije toga bio dijelom Europe i zapadnog svijeta. Siguran sam da ćemo i ubuduće biti grad otvoren za sve strane diplomate, gospodarstvenike, znanstvenike i umjetnike, i to  ne samo iz SAD-a već i iz cijeloga svijeta, baš kako sam siguran  da će nam i ova škola u tome  pomagati.