SHARE

Simfonijski orkestar djece i omladine, SO DO – El Sistema Hrvatska, održat će dva koncerta povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21. lipnja. Bit će to svojevrstan klasičan crossover na kojem će se izvoditi Bach, The Beatles, Clapton, Cossetto, Gibonni, Kabiljo, Morricone, Nirvana, Piazzolla, Rosauro, Rota te Queen, a djeca će, osim kao orkestar, nastupiti i u komornim sastavima.

Prvi koncert održat će se u subotu 20. lipnja na otvorenome, na platou pri Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Početak koncerta predviđen je za 19:00 sati.

Drugi koncert uslijedit će dan nakon, 21. lipnja, također na otvorenome, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, s početkom u 19:00 sati.

Uz mnogobrojne koncerte i radionice, ovi mladi glazbenici prošlu godinu posebice će pamtiti po flash mobu koji je održan u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, također povodom Svjetskog dana glazbe. Nakon toga, uslijedio je poziv za sudjelovanje na ZG Classicu gdje ovaj simfonijski orkestar održava koncert pred brojčanom, oduševljenom publikom. Kraj godine obilježila je suradnja s violončelistom Stjepanom Hauserom s kojim su istarski i zagrebački SO DO snimili spot u Šijanskoj šumi kod Pule za kompoziciju Nessun Dorma. U siječnju ove godine ponovo se spajaju oba SO DO orkestra te održavaju samostalan koncert pred prepunom velikom dvoranom Vatroslava Lisinskog kojim su obilježili 5 godina postojanja orkestra. Bio je to velik i važan događaj za ove talentirane glazbenike.  

Mladim simfoničarima SO DO-a ovo će biti prvi nastup nakon višemjesečne stanke i iznimno se vesele skupnom muziciranju pred publikom. Dođite i podržite ih pljeskom, smijehom, pjesmom i plesom! : )