SHARE

Bloggerica Reece s portala dumblitteleman, otrčala je svoj prvi maraton za 21. rođendan i naučila pet velikih životnih lekcija.

Iako do 6 mjeseci prije tog rođendana nije bila uopće sportski tip, baš suprotno, određeni trenutak prosvjetljenja(ili kako ona kaže ludosti) ju je natjerao da se počne spremati za otrčati 42 kilometra.

Željela je dokazati i sebi i svijetu da ona to može, pa je odmah krenula s treningom. U početku je bila vrlo loša, nije mogla istrčati više od kilometra, ali se nije predavala. Nailazila je na mentalne barijere, prvo na 10 km, a potom na 16 km. Tih 16 kilometara(10 milja) joj je bila posebno velika prepreka, jer nije vjerovala do može toliko istrčati.

Na kraju je uz teške muke, i uz pratnju prijateljice koja ju je bodrila i ohrabrivala istrčala i tih 16 km. Nakon toga je znala da će moći istrčati maraton, što je i učinila na svoj 21. rođendan i za to je trebalo 4 sata i 27 minuta.

Evo koje je životne lekcije is toga naučila:

Lekcija #1

Sve je u tvojoj glavi. Bolan dan na koji je razbila granicu od 16 kilometara ostao joj je zauvijek ugraviran u sjećanje, jer je to dan kad je počela vjerovati u sebe. Nakon toga je znala da će istrčati maraton.
Svi mi imamo naše osobne barijere koje ne znamo kako probiti. Ali ako nastavimo ići, unatoč boli i preprekama, svijet će nam se otvoriti. Sve se čini mogućim nakon toga.

Lekcija #2

Disciplina. Jedini razlog zašto je završila maraton je zato što je 6 mjeseci prije istrčavanja trenirala 5 puta tjedno. Nekad je bilo teško; došla bi doma umorna nakon posla i ne bi htjela potrošiti slobodno vrijeme na trčanje 20 kilometara. Ali ipak je to činila. I nevjerojatno joj je ponosna zbog toga.
Disciplina ti omogućuje da postigneš velike stvari u životu, iako nekad ne želiš raditi ono što si namjeravao. Svi mali uspjesi na putu prema konačnom cilju ti pomažu da ga i dostigneš.

Lekcija #3

Osjećaj postignuća je fenomenalan. Resse kaže kako ni ne može opisati svoj osjećaj kad je prešla cilj, ali kaže da svaki umor nestaje kad si 100 metara od cilja. Bila je u stanju delirija, u nevjerici. Osjećaj je fantastičan jer si radio jako puno da ga postigneš. Taj osjećaj postignuća ostaje s tobom do kraja života. Ovo nije ograničeno samo na sportske uspjehe; što više truda uložiš u nešto, to ćeš se bolje osjećati kad uspiješ u namjeri. I nitko ti to ne može oduzeti.

Lekcija #4

To je tek početak. Jednom kad završiš maraton, želiš opet. Želiš krenuti na veće i bolje stvari. Osjećaš se kao da možeš postići sve.
Shvatit ćeš da u životu ima toliko stvari za raditi ako samo kreneš i probaš. Pitat ćeš se za mnoge stvari “zašto ja to ne bih mogao?”

Lekcija #5

Prijateljica joj je pomogla da pređe granicu od 16 kilometara. Bez nje, nikad ne bi razbila tu mentalnu barijeru. Isto je u životu – nekad nam treba osoba koja će vjerovati u nas kad mi sami ne vjerujemo.
Od tog dana, Reece želi pomoći drugima da ruše svoje granice. To je jedan od najvećih darova koje nekome možemo dati – pokazati im da su sposobni za puno više od onog što trenutno misle da mogu.

Kaže da je maraton puno više od trčanja. Promijenio ju je kao osobu i počela je propitkivati vlastita uvjerenja. Istrčati maraton znači nadići vlastite mentalne barijere do uspjeha.

Svi pravimo izlike – ne mogu trčati, nisam dovoljno kvalificiran za taj posao, nemam dovoljno iskustva za pokrenuti biznis. U stvarnosti, te barijere ne postoje. Savršeno si sposoban postići sve što zacrtaš, samo treba ići korak po korak i nastaviti prema cilju.

3 KOMENTARI

Ostavi odgovor