SHARE

Ponedjeljak je u svim anektama zaposlenika konstantno najgore ocijenjen dan. Ljudi ga jednostavno ne vole, a ankete na šefovima pokazuju i da ponedjeljkom nisu ni produktivni.

Činjenica je da je nakon vikenda, manje ili više ugodno provedenog, teško vratiti se u radnu rutinu. Evo nekoliko kvalitetnih savjeta koji će vam pomoći da lakše preživite prvi dan na putu prema petku:

1. Nemojte se predodrediti za neuspjeh

Velika je pogreška krenuti s pretpostavkom da će ponedjeljak biti zaista loš. Pokušajte se dovesti u pozitivno stanje uma prije odlaska na posao ponedjeljkom. Pronađite neki zadatak koji ćete obaviti i budite zadovoljni sami sobom kad to učinite.

2. Očuvajte naviku buđenja tijekom vikenda

Nemojte si dopustiti da vikendom spavate do prekasno. Jedan od najvećih problema u ponedjeljak je ustajanje nakon loše prospavane noći s nedjelje, do čega dolazi jer navečer jednostavno niste mogli zaspati. Ključno je ustati se u isto vrijeme kad i radnim danom, ili na kasnije nego sat vremena u odnosu na uobičajeno vrijeme. Ako ste umorni jer ste u petak ili subotu navečer bili budni do kasno, nadoknadite to s pola sata popodnevnog spavanja.

3. Probudite se na vrijeme u ponedjeljak ujutro

Nemojte početi ponedjeljak stresom, što vam je zajamčeno ako se probudite prekasno. Ostavite si dovoljno vremena da ne morate nikuda trčati. Doručkujte, isplanirajte dan, u miru se spremite i stignite na posao na vrijeme.

4. Pravilno se hranite i pijte dovoljno vode

Nemojte da vas vikend iscrpi, pogotovo ako se bavite fizičkom aktivnošću ili idete navečer vani. Tijekom dana se rehidrirajte velikim količinama vode, svježim voćem i sirovim povrćem. Vitamini i mikronutrijenti će vam trebati u ponedjeljak.

5. Učinite ponedjeljak danom kojem ćete se veseliti

Zakažite za ponedjeljak nešto što vas veseli. Svatko ima svoje zadovoljstvo. Nečije je da stigne obaviti trening prije posla. Netko drugi će ponijeti od kuće za ručak jelo koje obožava ili si priuštiti odlazak u dobar restoran tijekom pauze. Za nekoga je to možda zakazan odlazak frizeru ili kozmetičaru nakon posla, kava s prijateljima. U svakom slučaju, ako ubacite u raspored za ponedjeljak nešto čemu se možete početi radovati od nedjelje navečer, puno ćete ga lakše podnijeti.

2 KOMENTARI

Ostavi odgovor