SHARE

Bio je to težak tjedan. Od jutra do mraka u uredu, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um.

Dakle, kad napustite radno mjesto izgubljeni u petak, što možete učiniti za detoksifikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda za detoksifikaciju.

Evo što su članovi Vijeća mladih poduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje “Kako se opuštate od stresa nakon ludog tjedna na poslu?”:

1. Provedite vrijeme s obitelji i prijateljima

Nemojte zaboraviti što je važno u životu. Ako radite bez prestanka, izgorit ćete. Na kraju dana, uspjeh su ravnoteža, sreća i važni osobni odnosi. Osim toga, najbolje ideje dolaze od odmornog, sretnog uma.

—Allie Siarto, Allie Siarto & Co. Photography

2. Neka vaša podsvijest rješava probleme

Ponekad najbolje ideje dobijem kroz pasivno razmišljanje. Ta vrsta razmišljanja me ustvari oslobađa. Usmjerite pozornost na nešto drugo, kako bi se vaša podsvijest probila na površinu s rješenjem. Možda okrijete ono što ste tražili dok vježbate, vozite, čak i spavate.

—Ross Resnick, Roaming Hunger

3. Promislite o svom učinku

Odradite sa sobom tjednu procjenu učinkovitosti za privatne i poslovne ciljeve. Jeste li ih ostvarili? Kako ste se nosili s teškim odlukama? Jesu li određeni razgovori mogli i bolje proći? Dopustite svom mozgu da secira i promisli o vašem učinku kako bi se mogli popravljati iz tjedna u tjedan.

—Faraz Khan, Go Direct Lead Generation

4. Iskopčajte se koliko god možete

Mentalni odmor od posla i digitalna detoksikacija će vam dati više umne snage za idući tjedan. Ako si možete priuštiti da se iskopčate na samo jedan dan, to vam najtoplije preporučam. Vratit će vam se u učinku već tijekom prvog sata rada u ponedjeljak.

—Reuben Yonatan, GetVoIP

5. Pročitajte nešto

Čitanje (bilo knjige ili posta na nekom blogu) u čemu uživate je odličan način da uđete u neki drugi svijet, upijete mudrost, i da poboljšate sebe i svoj rad.

—Kenny Nguyen, Big Fish Presentations

6. Naspavajte se

Subota je moj dan kad ne palim alarm. Čak i ako spavam pola sata ili sat dulje nego inače, volim osjećaj kad se probudim uz zvuke moje djece koja se igraju, ili traže doručak, to mi je bolje od zvonjave digitalnog uređaja.

—David Ciccarelli, Voices.com

7. Skuhajte obrok

Jednostavi ritual kuhanja obroka tjera me da usporim i zaista se povežem s onim što jedem. Tako često preko tjedna budemo toliko zauzeti da samo zgrabimo neku prerađenu hranu i natrpamo se u pokretu. To nije zdravo, niti pokazuje da cijenimo hranu. Odvojite li vrijeme za pripremu ukusnog, zdravog obroka, na sjajan ćete se način povezati s prijateljima, obitelji i voljenima.

—Dave Nevogt, Hubstaff.com

(Prilagođeno iz magazina Success)

1 KOMENTAR

Comments are closed.