SHARE

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2019./20. CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Beču i Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. Nova generacija studenata pohađat će CEU studijske programe u Beču u Austriji, uz mogućnost kratkoročnog studijskog boravka na kampusu u Budimpešti u Mađarskoj.


Na CEU studira više od 1400 studenata iz preko 118 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. CEU svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Za novu generaciju studenata koji će upisati CEU studijski program u Beču
sveučilište je osiguralo dodatne stipendije sukladno životnom standardu grada. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja. Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi CEU nalazi se među 100 najboljih sveučilišta u svijetu. Stariji diplomanti sveučilišta CEU danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a prijave na natječaj za kandidate iz Hrvatske moguće su putem sljedeće poveznice: http://bit.ly/2yrasdY
Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2019./2020. je 31. siječnja 2019. godine. Dodatne upite o CEU možete uputiti na kontakt ovlaštenog predstavnika CEU za Hrvatsku:


Institut za razvoj obrazovanja
Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb
T: 01/4817-195
E: [email protected]
W: www.iro.hr