SHARE

U životu je jedino stalna promjena. No, mi imamo moć stava – stav predodređuje naše izbore, a izbori predodređuju rezultate. Ne možemo mijenjati godišnja doba, no možemo mijenjati sebe.

Uvjeren sam da je ljudima urođena čežnja za razvojem, uspjehom, i srećom u životu. Međutim, moramo se svjesno i konstantno truditi poboljšati usprkos promjenama okolnosti.

Vratimo se na godišnja doba. Proljeće je aktivno razdoblje koje nastupa nakon tmurne i turbulentne zime. To je doba kada smo okruženi plodnim poljima života, koja trebamo posaditi znanjem, predanošću, i odlučnošću.

Međutim, sam dolazak proljeća ne znači da će stvari dobro izgledati na jesen. Morate nešto učiniti s proljećem. Svatko treba odrediti u čemu će postati dobar: sađenju sjemenki u proljeće, ili prošenju u jeseni. Iskoristite dug dan, i prilike koje proljeće nosi.

Iskoristite proljeće, i žetva će biti bogata

Proljeće nam daje obećanje da ćemo ubrati plodove vlastitog rada – koliko posijemo, toliko ćemo žeti. Za svaki discipliniran trud, bit ćemo višestruko nagrađeni. Od svake šake sjemenki, dobit ćemo grm. Za svaku dobru ideju koju nekome podijelimo, više će nam ih se vratiti. Za svaki čin ljubavi, dobit ćemo život ispunjen ljubavlju.

No zapamtite, proljetno razdoblje je kratko i varljivo, i lako nas omami u inertnost svojom zavidnom ljepotom. Nemojte predugo zastajati da udišete slatki pelud tek ocvalog cvijeća, u suprotnom bi vam proljeće moglo proletjeti iza leđa, dok su vam sjemenke i dalje u vreći.

Mi ljudi smo obdareni inteligencijom, mudrošću, i slobodom izbora; stoga vježbajte disciplinu, i posadite biljku unatoč kamenitom tlu, punom korova i drugih prepreka. Sve trnje, kamenje, ni sav korov ovog svijeta ne može uništiti sve vaše sjemenke, ukoliko ih posadite dovoljno puno, i dovoljno pametno.

Birajte pokret, a ne odmor. Birajte istinu, a ne maštarije. Birajte osmijeh, a ne mrgođenje. Birajte ljubav, a ne mržnju. Izaberite dobre stvari u životu, i iskoristite priliku za radom kad vam se proljeće osmjehne.

Proljeće nam pokazuje da u životu stalno postoje počeci, te da prilike dolaze iznova. Samo trebamo život ponovo pogledati očima djeteta, pustiti zanosu i znatiželji da nam otkriju čudesne stvari.

Brzo se zaposlite u proljeće – u doba prilika. Nažalost, podaren nam je ograničen broj proljeća. Život je kratak, čak i ako poživite iznad prosjeka. Što god ste namjeravali raditi u životu, bacite se na to. Nemojte da godišnja doba prolaze pokraj vas.

(prilagođeno s bloga success.com)