SHARE

Dugo sanjam o tome da svoj sezonski posao prebacim bliže plaži, ali do sada mi je zapreka uvijek bila fiskalizacija računa. Kao što vjerojatno dobro znate, od fiskalizacije pri prodaji na otvorenom oslobođeni su samo prodavači poljoprivrednih proizvoda koje su sami uzgojili. Svi drugi moraju izdavati fiskalizirane račune. Mučilo me to, jer se ne želim igrati s Poreznom upravom i želim poštivati zakone.

A malo bih glupo izgledao, da ne govorim koliko bi to bilo nepraktično, da za sobom vučem žicu s vezom na internet. Naravno, ovo sa žicom i internetom je šala, pristup internetu putem mobilnih uređaja je danas uobičajena stvar. Ali mi se činilo da je nositi kombinaciju laptopa ili tableta s printerom prilično nepraktično.

A onda sam doznao da Vipnet u ponudi ima Vip blagajnu sve u jednom – blagajnu, printer i predinstaliranu aplikaciju za izdavanje fiskalnih računa u jednom uređaju. Nazvao sam Vipnetovu službu za korisnike, koja radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, i sve su mi objasnili.

Riječ je o uređaju MobiWire Mobiprint 3. Ima moćnu bateriju od 2600 mAh, koja omogućava cijeli dan rada. Na internet se spaja putem 2G/3G mreže, Wi-Fija ili USB kablom. Ima ugrađen printer, 3,5 inčni osjetni ekran i kameru za skeniranje kodova. Radi na Android operativnom sustavu i dolazi s dvogodišnjom garancijom. Cijeli uređaj težak je samo 490 grama – doslovno stane u džep. A cijena? Samo 139 kuna mjesečno za uređaj, Internet vezu i aplikaciju.

Uređaj "Sve u jedan"
Uređaj “Sve u jedan”

U pozadini svega nalazi se moćna aplikacija Vip fiskalna blagajna. Ona se brine za to da su svi računi fiskalizirani – čak i ako slučajno u nekom trenutku bude prekinuta veza s Poreznom, račun se sprema i naknadno fiskalizira . Osim same fiskalizacije računa, donosi još mnogo drugih dobrobiti. Putem nje se može pratiti skladište i stanje robe te izdavati virmanske račune i ponude. Administracijskom sučelju moguće je pristupiti i s osobnog računala. A na kraju mjeseca, sve podatke iz Vip fiskalne blagajne mogu izvesti u obliku u kojem ih moj knjigovođa može uvesti izravno u svoju knjigovodstvenu aplikaciju. Najbolje od svega, Vip fiskalna blagajna te podatke može poslati automatski e-mailom, a ja ne moram niti razmišljati o tome.

Svaki je posao različit, naravno, i nekome će od blagajne sve u jednom više odgovarati neka kombinacija pametnog telefona, tableta ili laptopa s printerom. I takve uređaje Vipnet ima u svojoj ponudi, i to uz mogućnost mjesečne otplate.

Za poduzetnike poput mene, kojima je posao sezonske prirode, licenca se van sezone može staviti u mirovanje. Vip fiskalna blagajna je definitivno nešto što bih preporučio svima, a sve u jednom uređaj je izvrstan za sve koji posao obavljaju u pokretu ili nemaju fiksnu vezu prema internetu. Razmislite o tome jeste li vi jedan od njih, a ja idem do Vip centra po svoj uređaj. Vidimo se na plaži!

Aktivaciju Vip fiskalne blagajnu možete zatražiti putem web obrasca ili u najbližem Vip centru, a više informacija saznajte na 0800 091 091 http://www.vipnet.hr/cloud/fiskalna-blagajna ili www.vipnet.hr