SHARE

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen projekt Mreža za mlade za socijalno uključivanje

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je kako je Grad Zagreb nositelj projekta dok su partneri Ambidekster klub“, „Hrabri telefon“, Udruga „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoć, Udruženje „Djeca prva“, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječji dom Zagreb

Opći cilj Projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja i zapošljavanja za mlade bez roditeljske skrbi koji izlaze iz alternativne skrbi, s posebnim naglaskom na mlade majke i mlade maloljetnike s problemima u ponašanju koji su u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja, s posebnim naglaskom na mlade s ovisnošću o kockanju i Internetu, navela je pročelnica Galić.

Izvršna direktorica Udruženja Djeca prva Sanja Orešković Vrbanec je naglasila kako će u Projekt će biti uključeno ukupno 80 osoba mlađih od 25 godina s problemima u ponašanju u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja te mladi bez roditeljske skrbi, kojima predstoji izlazak iz alternativne skrbi do, uključujući, 21. godine starosti. Također je dodala kako su kroz integriranu podršku Mreže za mlade s osim Zagreba u inicijalnim obuhvatu i Karlovačka, Krapinsko-zagorska te Osječko-baranjske županija.

Projekt je započeo s provedbom u svibnja ove godine, traje  24 mjeseca i financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,463.765,84 milijuna kuna bespovratnih sredstava.