SHARE
Kava s maslacem

Današnji Bloomberg Business donosi zanimljivu priču o 42-godišnjem amerikancu Daveu Aspreyu, koji sam sebe naziva ‘biohackerom’ – osobom koja koristi znanost i tehnologiju kako bi poboljšala vlastitu učinkovitost i tjelesne funkcije, a na redu je kava s maslacem.

Prema nekim izvorima, na svijetu ima već 100.000 tisuća biohackera, a među njima Asprey je prava ‘zvijezda’: njegovu internetsku stranicu bulletproofexec.com prošle je godine posjetilo šest milijuna ljudi, ima 50.000 followera na Twitteru i više od 140.000 fanova na Facebooku.

Njegov najnoviji ‘izum’ je – kava. No, ono što Aspreyev jutarnji napitak čini izuzetnim je ono što on u nju dodaje: mliječni maslac s dodatkom kokosova ulja, dakle kava s maslacem.

On tu mješavinu naziva “Bulletproof kavom” (‘neprobojnom kavom’). Popijte ju, sugerira Asprey, i ona će vas učiniti nepobjedivom. “Masnoće i kofein stimuliraju mozak”, tvrdi Asprey.

Premda se isprva možda činilo da njegov kofeinski prijedlog nije ništa posebno, izgleda da je Aspreyev način pijenja kave ipak našao podosta vjernih sljedbenika.

Tako će već idućeg utorka u Santa Monici biti otvoren prvi službeni “Bulletproof cafe”, kafić i trgovina u kojoj će posjetitelji moći kušati Aspreyevu čudotvornu kofeinsku kombinaciju te kupiti ostale proizvode branda Bulletproof – dodatke prehrani koji pomažu tjelesnim funkcijama.

dave1

Izvor: Bloomberg.com

Ostavi odgovor