SHARE

Za izgraditi dobre odnose s kolegama na poslu i bolju komunikaciju, treba koristiti isti pristup kao i kod bilo kojeg drugog odnosa. Ljudi koje spaja samo zajednički posao sigurno neće od prvog trenutka biti dobar tim.

Za izgradnju zdravih odnosa na radnom mjestu potrebno je malo truda za bolju komunikaciju. Evo kojih 5 savjeta nudi ismckenzie:

1. Pokušajte razumjeti druge. Saznajte što im je važno u životu, i zašto. Možda su iz druge generacije nego vi, ili iz druge sredine, pa pokušajte naći način da ih bolje upoznate. Imajte na umu da svatko imaju svoju osobnost. Nađite način na koji različite osobnosti mogu doprinijeti timu.

2. Budite pouzdani i iskreni u svim interakcijama.

3. Ohrabrujte ljude na razne načine. Pohvalite njihov posao. Podržite ih kada riskiraju, i zahvalite im kad vam učine uslugu.

Ostvarite bolju komunikaciju

4. Ostvarite bolju komunikaciju – pažljivo slušajte kolege i slušajte više nego što govorite. Obznanite suradnicima vaše projekte i rasporede. Pitajte kako njihov posao napreduje.

5. Ako se teška osoba na vama iskaljuje, nemojte to shvaćati osobno. Postavite granice kad razgovarate s teškim osobama. Pozitivno reagirajte na njihovo pozitivno ponašanje, i nemojte pridavati puno pozornosti njihovom negativnom ponašanju, jer tako samo dodajete ulje na vatru.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor