SHARE

Odlika pametnih i uspješnih ljudi je da znaju što bolje iskoristiti svoje vrijeme na poslu. Bilo da je riječ o bolje organiziranim računalima ili spremnosti na neplanirane situacije, evo 8 savjeta kako uštedjeti dragocjeno vrijeme:

1. Koristite opciju “standby” ili “hibernate” na vašem PC-u umjesto da ga gasite kad mislite da ćete ga koristiti u skoroj budućnosti. Moći ćete nastaviti posao puno brže nego da morate čekati sporo pokretanje računala.

2. Brže pronađite bitne fajlove (datoteke) tako da stavite broj ispred njihova imena. Tako će vam biti na vrhu liste kad je razvrstate po imenima.

3. Smanjite broj koraka. Umjesto da se stalno ustajete i trčite po uredu uvijek kad morate nekome zadati neki posao, sažmite zadatke u jedan veći fajl koji ima polja organizirana po sektorima. Onda se jednom prošetajte uredom i dostavite svima sve potrebno.

4. Uzmite si slobodan dan za rješavanje osobnih pitanja. Sve privatne dogovore koje ne možete prebaciti na vikend riješite u slobodnom danu. To je puno bolje nego nekoliko puta u danu odlaziti iz ureda.

5. Postanite junak među kolegama koji znaju samo osnove informatike, tako da ih naučite najkorisnije a neiskorištene opcije tehnoloških dobara.

6. Napravite listu dnevnih zadataka, kao što je primjerice planiranje poslovnog puta. Proći ćete sve korake potrebne korake za pripremu brže i manja je vjerojatnost da ćete zaboraviti neki od njih, čak i bez da gledate u listu.

7. Uzmite kratku pauzu. Tijekom pauze za ručak nađite 15 do 30 minuta za raditi nešto što volite, bilo da je to šetnja, čitanje ili fotografiranje. Na posao ćete se vratiti s više energije.

8. Imajte spremnu rezervnu odjeću za slučaj da imate nezgodu. Držite jednu presvlaku u ormaru za ona jutra kad vam otpadne dugme ili se prolijete kavom. Ponesite dodatne najlonke ili kravatu neutralnog uzorka na posao i stavite ih u ladicu da se možete brzo presvući u slučaju nezgode.

(Preuzeto s bloga ismckenzie)

Ostavi odgovor