SHARE

Ova aplikacija trenutno na App Storeu košta 5 dolara, ali vrijedi svakog centa. Ako ste bili sretne ruke, možda ste je uočili dovoljno rano, kad je tek počinjala i stajala samo 1,99 dolara. Ako i ne, Sleep Cycle je izvrsna investicija iz spektra aplikacije za produktivnost.

O čemu je riječ? To je alarm za buđenje nove generacije, koji uzima u obzir vaše željeno vrijeme buđenja, kao i trenutnu fazu sna u kojoj se nalazite. Svi smo primijetili da se nekad ujutro probudimo s lakoćom, a nekad imamo osjećaj da je jako teško probuditi se. Često to nema veze s time koliko smo vremena proveli spavajući. Znanstvenici su utvrdili da to ovisi o tome koliko dubokim snom spavate u trenutku kad zazvoni alarm: jeste li u plitkom snu, pred buđenje, ili u dubokom REM snu kad sanjate.

IMG_8247

Sleep Cycle zasnovan je na pretpostavci da je buđenje ugodnije kad je san plitak. Tako osigurava ugodan početak dana svojim korisnicima, a svi znamo koliko je važno za uspješan dan započeti ga glatko i bez negativnosti.

Aplikacija, dostupna za iOS i Android, funkcionira na način da navečer podesite vrijeme alarma, spojite mobitel na punjač i stavite ga ekranom prema dolje, ispod plahte, kod uzglavlja. Senzor pokreta u mobitelu tijekom noći prati vaše kretanje, a mikrofon disanje.

IMG_8252

Kad se vrijeme buđenja približi na trideset minuta, mobitel prati koliko ste blizu buđenju, i traži najpogodniji trenutak da vas probudi alarmom. Na kraju vam preostaje ocijeniti koliko ste se ugodno probudili.

IMG_8249

Aplikacija bilježi mnoštvo podataka, od grafova faza sna pojedinih noći, ocjena kvalitete sna, preko broja koraka tijekom prethodnog dana, utjecaja vremenskih prilika i bilješki o tome jeste li pili kavu, trenirali ili jeli kasno. Tu su u grafovi s korelacijama fizičke aktivnosti i sna, prosječno provedenim vremenom u krevetu, prosječnim vremenom odlaska na spavanje i tako redom.

IMG_8251

Ako ste raspoloženi za malo analitike kvalitete sna, te proučavanja kako vaše ponašanje tijekom dana na nju utječe, Sleep Cycle je izvrstan alat. Ali sama činjenica da aplikacija zna prilagoditi trenutak buđenja vašem fiziološkom ciklusu po nama je čini jednom od top aplikacija za produktivnost.

Ako vam se sviđa ovaj članak, pročitajte prvi tekst iz serije o Wunderlistu, aplikaciji za to-do liste.

2 KOMENTARI

Comments are closed.