SHARE

To-do lista je jedan od osnovnih alata kojima se koriste produktivni ljudi. Jedna od rijetkih stvari u životu koja nam je sve draža kako se više smanjuje. To-do lista je tu da vas podsjeti sve što morate obaviti i da na kraju dana možete ocijeniti svoja postignuća.

Mnogi još vole old school rješenja s blokićem i olovkom, ali mi na Strategu više volimo elektroničku varijantu. Volimo aplikacije za produktivnost.

Naša omiljena aplikacija za to-do liste je Wunderlist. Dostupna je u verzijama za iOS, OS X, Windowse 7,8, Chromebook, Android…

Optimized-wunderlist iphone

Kako je to danas već uobičajeno, jednom kad ste se ulogirali, vaš Wunderlist se automatski sinkronizira i prati vas na mobitelu, tabletu i računalu.

Liste su podijeljene u osnovne kategorije, koje slobodno možete i sami formirati – uobičajeno je imati Work, Private i još neke, ovisno o potrebama. Tu su i pametne liste – Today, koja pokazuje zadatke koji dospijevaju danas ili su već dospjeli, Week, koja pokazuje sve zadatke ovog tjedna i Inbox, u koji stižu zadaci od drugih korisnika s kojima ste povezani. Da, na Wunderlistu se moguće povezati s kolegama i dodijeljivati zadatke drugima.

Optimized-wunder ip

Svaki zadatak možete podijeliti u podzadatke, primjerice u zadatak Kupovina možete dodati točke Kruh, Mrkva, Šampon… Kako stavljate stvari u kolica, možete ih drugom rukom na mobitelu označavati kao obavljene i Wunderlist ih sam skriva s popisa.

Svaki zadatak može imati vrijeme kad dospijeva, ali i podsjetnik koji se može oglasiti ranije. Primjerice, ako u utorak u 10 sati morate podnijeti izvješće, podsjetnik vas može upozoriti na to u ponedjeljak poslijepodne. U trenutku koji odaberete oglasit će se aplikacija na mobitelu, ali možete podesiti i da vam Wunderlist pošalje mail kao podsjetnik. I to ne samo vama, nego i drugima koji sudjeluju u projektu.

Wunderlist podržava i hashtagove, ispis, rađenje bilješki… Pro verzija, koja se plaća, donosi i neograničeno zadavanje zadataka, dijeljenje na podzadatke i formiranje foldera, a postoji i Business verzija za tvrtke koje žele voditi svoje poslovanje putem Wunderlista.

Aplikacija zaslužuje definitivnu preporuku i zbog jednostavnosti za korištenje. Nadamo se da će vam ovaj kratki prikaz, prvi u našoj seriji predstavljanja aplikacija za produktivnost, biti koristan.

Ako želite vidjeti ostale nastavke, lajkajte nas na Facebooku.

5 KOMENTARI

Ostavi odgovor