SHARE

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Petračićevoj ulici kompleks najvećeg coworking centra za mlade poduzetnike HUB385, iza kojeg stoje osnivači Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante Magzan.

“Hrvatska je mala zemlja koja ne može konkurirati teškoj industriji, ali može high techu. Trebamo izvoziti znanje i proizvode s visokom dodatnom vrijednošću, a ovaj centar je primjer kako se to radi i kako mladim ljudima osigurati da ostanu u Hrvatskoj i rade svoj posao”, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je ovdje i zato da bi vidio što Grad i HUB385 mogu zajednički napraviti. “Vjerujem da ćemo u sljedećih mjesec dana potpisati sporazum i raditi zajedno na poticanju znanosti i inovativnosti te zaposliti nove ljude.
Gradonačelnik je naglasio kako je do ljeta u planu otvaranje i Tehnološkog parka na Velesajmu s ciljem olakšanja poslovanja mladim poduzetnicima, koji će pružiti svu potrebnu infrastruktura za 364 radna mjesta.”, rekao je Bandić.

HUB385 je usmjeren prema velikim IT tvrtkama, ali i tvrtkama iz drugih industrija koje žele razvijati nova rješenja, sami ili uz pomoć ostalih stanara HUB385, rekao je suosnivač Mudrinić, istaknuvši da Gradu mogu ponuditi korištenje ICT-a u unapređenju rada.
“Svi ovisimo o efikasnosti Grada i gradskih službi, pa zašto ne iskoristiti suvremena znanja u poboljšanju njegove efikasnosti.”