SHARE

Ako ste u zadnje vrijeme manje produktivni na poslu, ili vam samo treba mali poticaj, evo liste jednostavnih ali i učinkovitih strategija za poboljšanje vaše karijere odnosno dugotrajnu karijeru:

1. Obnovite kontakt s ljudima iz vaše struke

Jednostavan email upućen starom kolegi ne samo da će ih podsjetiti na vas, nego će i pomoći da saznate na čemu vaši stari trenutno suradnici rade. Isto tako dobro je spojiti se s poslovnim kontaktima putem LinkedIna, tako da vam ništa ne promakne.

2. Obucite se prikladno

Bez obzira koliko je opuštena atmosfera u u redu, odjenite se prikladno. Bolje je je biti “prepristojno” odjeven nego nepristojno. Moda može biti učinkovito sredstvo neverbalne komunikacije – samo pazite da vam odjeća ne skreće pažnju s bitnijih stvari – vaših sposobnosti.

3. Najbitniji posao napravite odmah ujutro

Većina ljudi može dva ili tri sata zadržati visok stupanj koncentracije, kad nam je um najsposobniji za razmišljanje i planiranje. To je najčešće rano ujutro. Iskoristite to vrijeme za rad na najvažnijim zadacima, kako bi ih što bolje obavili.

4. Nadopunjavajte životopis

Bilo da tražite posao ili ne, važno je živopis nadopuniti novim vještinama i iskustvima koje ste stekli, i projektima na kojim ste radili. Nikad ne znate kad će vam nova prilika doći na vrata, a kada dođe, želite biti spremni.

5. Ograničite vrijeme na društvenim mrežama

Sveprisutnost društvenih mreža lako odvlači pažnju i oduzima puno vremena. Čak i kratko surfanje na smartphoneu ometa. Nemojte upasti u zamku. Odmaknite se od uređaja, ugasite internet, i ostanite fokusirani kako bi svu pažnju mogli posvetiti na poslovne zadatke pred vama.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor