SHARE

Nikola Labs je start up kompanija iz američke države Ohio, predstavila je revolucionarni proizvod, kućište za mobitel koje prikuplja radio valove iz etera i pretvara ih u struju za iPhone.

Kompanija odnosno ovaj start up je ime uzela od Nikole Tesle, slavnog izumitelja koji je sanjao o besplatnoj električnoj energiji iz etera za sve.

Osnivač tvrtke Robert Lee, ugledni profesor elektronike i računarstva, tvrdi da Nikola Labsov proizvod koristi do 90 posto energije koju iPhone inače rasipa na radijske emisije potrebne za prijenos glasovnog i podatkovnog prometa.

 

start up
(Start up Nikola Labs)

Proizvod je predstavljen u New Yorku na TechCrunchovom događaju Disrupt NY. Revolucionarna naprava predstavljena je u demo verziji za iPhone 6.

Start up na Kickstarteru

Lee najavljuje da će prikupljanje sredstava za razvoj komercijalne varijante kućišta na Kickstarteru trajati četiri mjeseca, a konačni proizvod bi na tržištu trebao biti u roku jedne godine.

Kompanija je osigurala potporu Leejeva matičnog sveučilišta Ohio State, koje će sudjelovati u razvoju komercijalne varijante proizvoda.

U Nikola Labsu najavljuju da će njihovo kućište isprva koristiti smartphone uređaji, ali i da će u budućnosti proširiti primjenu na druge uređaje koji koriste bežične signale.

Start up cijena

Najavljena cijena gotovog proizvoda je 99 američkih dolara, oko 600 kuna.

Ostavi odgovor