SHARE

“Big data” pristup je sve popularniji u društvenim znanostima posljednjih desetak godina. Znanstvenici poput Nicholasa Cristhakisa koriste podatke o ponašanjima i osobinama stotina tisuća individua kako bi otkrili, primjerice, da se debljina prenosi među prijateljima poput zarazne bolesti.

Publicisti Chester Elton i Adrian Gostick nisu novaci na polju big data istraživanja. Već se dvadeset godinama bave proučavanjem radne kulture i za svoje knjige su anketirali više od 850 tisuća ljudi. Zaključak do kojeg su došli u svojoj najnovijoj knjizi, What Motivates Me: Put Your Passions to Work, je da nema lakog rješenja za motivaciju. Na motiviranost zaposlenika utječe ukupno 23 čimbenika, od izazova, preko timskog rada do kreativnosti ili prilike za učenje. Da bi stvari bile kompliciranije, neki motivatori djeluju na neke ljude, ali nijedan motivator ne djeluje na svakoga. Primjerice, nekog će novac motivirati, drugom uopće nije poticajan.

Časopis Inc. zamolio je Eltona i Gosticka da za njih napišu članak o svojim otkrićima, a autori su u samom tekstu priznali da je pozadina ljudske motiviranosti za posao toliko složena da se ne da obrazložiti urednom listom od nekoliko točaka, kako bi to uredništvo željelo. Ipak, ponudili su čitateljima možda podjednako važnu listu, tri točke uz pomoć koje možete sami utvrditi što vas u poslovnom i privatnom životu motivira.

Kako otkriti vlastite motivatore i životne strasti? Reducirat ćemo planinu podataka u nekoliko jednostavnih koraka, a to nikad ne daje veoma točne rezultate, ali, eto ga. Ovo što slijedi su tri znaka da vas nešto motivira u radu:

  1. Veselite se kad to morate odraditi
  2. Osjećate se puni energije dok to radite
  3. Kad kasnije o tome govorite, oraspoložite se

Što s tim saznanjem učiniti, pitaju se Elton i Gostick? Oni detektiraju da većina zaposlenika na neki način oblikuje svoj posao težeći radnjama koje ih motiviraju i izbjegavajući radnje koje ih demotiviraju. Snaga menedžera je u tome da prepoznaju koje su to radnje i da ovisno o tome određuju odgovornosti unutar tima. Takav će sustav rada dovesti do motiviranijih i zadovoljnijih zaposlenika.

Više o motiviranosti možete pročitati u izvornom članku Eltona i Gosticka ili u njihovoj knjizi.

1 KOMENTAR

Ostavi odgovor